Prima pagină » International » O supraviețuitoare a erupției unui vulcan din Noua Zeelandă și-a dat pentru prima oară jos masca medicală, la 3 ani după tragedie

O supraviețuitoare a erupției unui vulcan din Noua Zeelandă și-a dat pentru prima oară jos masca medicală, la 3 ani după tragedie

09 iun. 2022, 22:45,
în International

O femeie care a supraviețuit erupției unui vulcan din Noua Zeelandă, în decembrie 2019, și-a scos pentru prima oară masca medicală de compresie pe care a purtat-o trei ani la rând, după dezastru, pentru a se reface.

Stephanie Browitt este din Melbourne, iar pe 9 decembrie 2019 a fost victima erupției vulcanului din Noua Zeelandă în timp ce vizita Golful Plenty. Erupția a curmat viețile a 22 de oameni, iar printre aceștia s-au aflat și Krystal, sora de 21 de ani a lui Stephanie, dar și tatăl ei, Paul.

Asuferit arsuri pe 70% din suprafața corpului

Browitt a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, și-a pierdut degetele de la mâini, dar a reușit să scape cu viață. Recent, în cadrul unui interviu, în emisiunea 60 Minutes a postului local Channel 9, tânăra, în vârstă de 26 de ani și-a dat jos masca, dezvălunindu-și chipul brăzdat de urmele nenorocirii de acum trei ani.

„Este emoționant și înfricoșător! Am crezut că ziua aceasta nu mai vine niciodată. Văd o persoană care a trecut prin atât de multe încercări în viață. Văd o persoană foarte chinuită. A fost un drum lung până aici. Sunt mai puternică, mai tare ca niciodată. Am învățat că lupta pentru supraviețuire este un lucru real. Nu știam că am această putere de a lupta zi de zi ca să fiu în viață”, a spus Stephanie, după ce și-a dat masca de protecție jos, în timp ce își privea chipul într-o oglindă.

Stephanie a fost în comă timp de două săptămâni

După incident, Stephanie a fost în comă timp de două săptămâni. Recuperarea a fost un proces foarte chinuitor pentru a trebuit să o ia de la 0 cu totul, să învețe să meargă din nou, să se hrănească singură.

„Eram intubată și înconjurată de medici într-o cameră foarte mică. Țin minte că era foarte multă gălăgie în jurul meu. Nu o să uit niciodată zgomotele aparatelor medicale. Am început de la 0. Ca un nou-născut. Am învăța să stau în șezut, să mp dau jos din pat, să fac primii pași, să mă hrănesc – am reînvățat tot ceea ce știam în trecut și nu a fost ușor. Au fost multe momente în care mi-am dorit să renunț sau în care nu mai suportam să mă chinuiesc luptând pentru a trăi”,  a mai spus tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`