Prima pagină » Eveniment-Social » O sumă fabuloasă, de peste două milioane de lei, investiție spectaculoasă la un mare liceu din Iași
O sumă fabuloasă, de peste două milioane de lei, investiție spectaculoasă la un mare liceu din Iași

O sumă fabuloasă, de peste două milioane de lei, investiție spectaculoasă la un mare liceu din Iași

02 iun. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a fost dat startul activităților din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Studiu de evaluare a oportunităților de învățare la locul de muncă”. Proiectul are o valoare de 2.373.484 de lei, puțin peste 500.000 de euro

Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a dat start activităților din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Studiu de evaluare a oportunităților de învățare la locul de muncă”. Proiectul în valoare de 2.373.484,25 de lei, aproape 500.000 de euro, are ca beneficiar direct liceul ieșean. Acesta este finanțat prin POCU (Programul Operațional Capital Uman), Axa prioritară 6, Prioritatea de investiție 10i, având ca obiectiv specific: 6.14 creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC (Strategia Națională de Cercetare) și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI (Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare).

Proiectul prevede organizarea și derularea stagiilor de practică pentru 181 de elevi

Acesta prevede organizarea și derularea stagiilor de practică pentru 181 de elevi în învățământul ISCED 2-4 și presupune recrutarea, implicarea și menținerea în proiect a grupului-țintă, programarea stagiilor de practică, desfășurarea, monitorizarea și evaluarea rezultatelor obținute de elevi și de partenerii de practică. În primă fază, activitățile proiectulului implică participarea a 60 de elevi și a patru cadre didactice de specialitate. Elevilor din grupul țintă li se asigură transportul spre locul de desfășurare a stagiilor de practică și li se oferă masa zilnică. După finalizarea stagiilor de practică pentru fiecare elev sau grupuri de elevi în parte, se realizează întâlniri cu reprezentanții întreprinderilor participante la stagiile de practică, prin care să fie validate rezultatele programelor de învățare la locul de muncă. De asemenea, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale pentru membrii grupului țintă, precum și activități de furnizare a serviciilor de consiliere și orientare profesională.

Se promovează soluții menite să dezvolte capacitatea elevilor de a asigura un echilibru în cadrul activității proprii

Tot prin acest proiect se promovează soluții menite să dezvolte capacitatea elevilor de a asigura unui echilibru în cadrul activității proprii între aspectele sociale, economice și ecologice, în vederea atingerii dezideratului de dezvoltare durabilă și sustenabilă a comunității locale. Menținerea grupului țintă se va realiza prin acordarea de burse (1.200 lei pe lună) pentru fiecare persoană care a finalizat stagiul de practică, lansarea unui concurs de firme de exercițiu dotat cu 10 premii substanțiale prin organizarea unor workshopuri pentru toți elevii participanți, în locuri turistice atractive, care vor da posibilitatea consolidării cunoștințelor teoretice și practice în diverse activități pentru care elevii se pregătesc zi de zi.

În ceea ce privește rezultatele vizate, se estimează că un procent de minimum 76 la sută din numărul persoanelor care beneficiază de sprijin, adică cel puțin 138 de persoane, își vor îmbunătăți nivelul de pregătire profesională, ca urmare a sprijinului primit. 39 de elevi vor fi angajați la finalul proiectului, iar 19 vor urma studii sau cursuri de formare la sfârșitul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024