Prima pagină » Titlurile zilei » O stradă din Iași a devenit un real pericol. O tragedie se poate întâmpla din cauza șoferilor vitezomani – FOTO

O stradă din Iași a devenit un real pericol. O tragedie se poate întâmpla din cauza șoferilor vitezomani – FOTO

15 sept. 2023, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

O stradă din Iași a devenit un real pericol pentru cetățeni. Șoferii circulă cu viteză pe artera proaspăt asfaltată

Ieșenii care locuiesc pe strada Milcov din cartierul Alexandru cel Bun se confruntă cu problema șoferilor vitezomani. După ce în zonă au fost realizate lucrări de asfaltare, localnicii sunt nemulțumiți de mașinile care circulă cu viteză. Situația este una ce ar trebui rezolvată urgent din cauza faptului că în apropiere se află și un parc pentru copii.

O stradă din Iași a devenit un real pericol pentru cetățeni, după ce au fost finalizate lucrările de asfaltare

Strada Milcov din cartierul Alexandru cel Bun a devenit un real pericol pentru oamenii care locuiesc sau tranzitează zona. Cei care locuiesc în apropiere, dar și cei care sunt doar în trecere, trebuie să fie extrem de atenți pentru a nu se întâmpla o nenorocire din cauza șoferilor care circulă cu viteză.

Contactat de reporterii BZI, Radu Botez, președintele Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași, a transmis faptul că vor fi luate măsuri, iar în curând vor fi montați popici pe axul drumului, pentru a limita atât parcarea autoturismelor în zonă, cât și limitarea vitezei mașinilor. Acesta a mai transmis faptul că varianta montării unor limitatoare de viteză nu ar fi una fiabilă.

„Un lucru care s-a întâmplat pe toate străzile proaspăt asfaltate. A crescut viteza de deplasare a mașinilor. Cei din zonă ne transmit că vor să punem niște limitatoare de viteză, le punem, iar următorul pas este să ne trimită cereri să scoatem acele limitatoare care s-au montat pentru că în toiul nopții, când mai trece câte o dubă goală, nu pot dormi. Încercăm lucrul acesta de limitare a vitezei prin popici verticali pe axul drumului cât să se îngusteze drumul și astfel să limitam atât posibilitățile de parcare a autoturismelor, cât și reducerea vitezei de deplasare pe respectiva stradă. În ceea ce privește strada Milcov, Comisia de Circulație va propune ca în zonă să fie montați acei popici, ulterior, departamentul străzi va decide”, a declarat Radu Botez, președintele Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Dezvoltatorul Ioan Dura a lăsat clădirea fără autorizație în paragină

Tot în cartierul Alexandru cel Bun se află și clădirea lăsată în paragină de dezvoltatorul Ioan Dura. În anul 2022, atunci când toate construcțiile ridicate la întâmplare au fost controlate de Poliția Locală Iași, în vizorul autorităților a apărut și afaceristul Ioan Dura, care a investit în blocuri cu locuințe colective în satul Hlincea din comuna ieșeană Ciurea. La finalul anului 2021, Ioan Dura a chemat o echipă de muncitori care au început o lucrare de extindere a clădirii, spre nemulțumirea vecinilor din zonă. În 2022, acesta a reluat lucrările la imobilul construit pe Strada Milcov, nr. 23, din cartierul Alexandru cel Bun, chiar pe malul râului Bahlui.

Ioan Dura intenționa să reconstruiască imobilul prin modificarea fațadei cu un cadru de termopan, cu modificarea fațadelor laterale prin înzidire goluri de ușă și geam. Nu în ultimul rând, avea în vedere și dezafectarea acoperișului. Însă aceste lucrări au fost executate fără autorizație de construire. În martie 2022, Poliția Locală Iași a amendat dezvoltatorul cu suma de 1.500 de lei și a dispus intrarea în legalitate. În prezent, clădirea este abandonată, lucrările nu au avansat, iar materialele de construcție stau depozitate lângă imobil.

O stradă din Iași a devenit un real pericol pentru localnici. Este vorba despre strada Milcov, proaspăt asfaltată, unde șoferii conduc cu viteză. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași va propune mai multe măsuri pentru siguranță.

Comentarii
  • BOTEZ , trebuie de urgență montat limitator de viteză și măgar pe strada Th Văscăuțeanu, înainte de intersecția cu V. Babeș !!! Strada a fost asfaltată și cretinii auto accelerează la vale !!! Pot produce accidente inconștienții ! O parte a străzii este ocupată de mașinile handicapaților de la Ape – Prut a căror director, idiot, a știut să pună țevi în fața instituției, dar nu explică cretinilor angajați să parcheze corect mașinile !!!

  • ANGELINA JOLIE

    BOTEZ , trebuie de urgență montat limitator de viteză și măgar pe strada Th Văscăuțeanu, înainte de intersecția cu V. Babeș !!! Strada a fost asfaltată și cretinii auto accelerează la vale !!! Pot produce accidente inconștienții ! O parte a străzii este ocupată de mașinile handicapaților de la Ape – Prut a căror director, idiot, a știut să pună țevi în fața instituției, dar nu explică cretinilor angajați să parcheze corect mașinile !!!

  • Schumacherii se elimină singuri, devenind donatori de organe. Dublu câștig pentru noi. Așa că de de sa le facem viața grea și să le amânăm sfârșitul prin popici și limitatoare de viteza?

  • Un cetățean

    Radu Botez are impresia ca s-au terminat oamenii cu judecata.
    Deci care va sa zică evitați montarea limitatoarelor de viteza de tip cocoașa ca să montați popici axiali pentru limitarea de viteza.
    Bai voi chiar aveți impresia ca ieșenii sunt ultimii prosti?
    În momentul când ai scos mașinile parcate pe ambele benzi de circulație ai favorizat circulația cu viteza.
    Baaai, cine va pune ba acolo pe funcții cheie?
    Căutați cu tot dinadinsul sa vindeți locurile alea de parcare ca să faceți burta mare vouă și tuturor acoliților din primarie?
    Vremea voastră e aproape, la alegeri veți fi punctati asa cum tratați și voi cetatenii(cu indiferenta)
    Cât despre clădirea ridicata ilegal, are ani de zile și zeci poate chiar sute de reclamații efectuate de oamenii din blocuri, autorizație de construcție data pe sub mana de fostul arhitect șef al orașului, acolo oricând exista riscul sa cada acele materiale de construcții pe un copil.
    Alooo, domn primar, vreți sânge de copii pe mâinile dvs, nu e suficient ca sunteți pătat cu atâtea dosare privind autorizațiile de construcție?
    Demolări naibii odată cașcarabetele orașului.
    În audienta mai primiți ieșenii sau avem închis la orice.

  • Auzi”montarea unor limitatoare de viteza nu este viabila””””Baaaaaa Tarantule Vino sa vezi in UK limitatoare de viteZa peste tot in special zonele rezidențiale BOULE care esti ,tocmai pentru ca sunt ideale iar rata de accidente este aproape inexistenta .Luavaf dracu de încuiată mor 2000 de oameni in Ro pe an și la l nu este “viabila”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024