Prima pagină » Local » O stradă din Copou a devenit raiul camionagiilor. Șoseaua de la ieșirea din Iași se strică pe zi ce trece – FOTO

O stradă din Copou a devenit raiul camionagiilor. Șoseaua de la ieșirea din Iași se strică pe zi ce trece – FOTO

13 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Surpriză pentru conducătorii auto care circulă pe una din arterele aflate la ieșirea din municipiul Iași. Strada Ștefan cel Mare și Sfânt a ajuns să arate ca după război din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă zilnic în zonă. Primăria Iași va institui o restricție de trafic pentru autocamioane mai mari de 5 tone

Un adevărat dezastru pentru ieșenii care locuiesc în zona unei străzi aflate la ieșirea din municipiul Iași. Traficul rutier din zona șoselei Ștefan cel Mare și Sfânt din Copou a devenit un chin pentru oamenii din zonă. Zilnic, zeci de camioane de mare tonaj tranzitează zona, iar strada a început să cedeze sub greutatea mastodonților. Șoseaua se crapă, în unele locuri se văd valuri de asfalt cu ochiul liber, în vreme ce autocamioanele continuă să circule nestingherite. Primăria Iași vrea să impună în acest caz o serie de restricții de tonaj pentru a-i descuraja pe șoferii autocamioanelor să mai circule prin zona respectivă. Decizia va fi pusă în practică în aceste zile, măsurile urmând a fi extinse și spre alte artere unde au apărut probleme similare. O altă arteră tranzitată de traficul greu, șoseaua Bucium, a ajuns să fie asfaltată de către municipalitate de câteva zile.

Restricții de trafic pe strada din Copou

Șoseaua Ștefan cel Mare din Copou a fost luată în colimator după ce oamenii din zonă s-au plâns de mașinile de mare tonaj care deja strică asfaltul. Restricțiile vor fi impuse și cu ajutorul Poliției Locale, zona urmând a fi înțesată de indicatoare și marcaje. În plus, în zonă vor staționa și agenți ai Poliției, care vor monitoriza traficul rutier de pe șoseaua în cauză. O semnalare a situației a fost făcută și de consilierul local PSD Ovidiu Mugurel Laicu în plenul Consiliului Local, la ultima ședință ordinară.

Acesta a arătat că șoseaua este tranzitată de mașini de mare tonaj ce creează disconfort pentru oamenii din zonă și distrug asfaltul. Restricțiile de tonaj vizează autocamioanele mai mari de 5 tone, acestea urmând a căuta o rută alternativă pentru a ajunge în zona orașului. Șoseaua respectivă a devenit un pericol public și pentru conducătorii auto, în zonă fiind frecvent accidente rutiere.

Proiect nou de trafic pe o altă stradă din Copou

Zona bulevardului Copou a fost luată în calcul și pentru alte schimbări de trafic. De exemplu, municipalitatea vrea să treacă la schimbarea liniei de tramvai pe bulevardul Copou, lucrare care va impune automat o serie de restricții de trafic. Proiectul vizează înlocuirea căii de rulare pe ruta Biblioteca Central Universitară (BCU) „Mihai Eminescu”- rond Triumf. Lucările ar urma să includă și reabilitarea rondului aflat în apropiere de Garnizoana Militară din Copou. Valoarea investiției a fost stabilită la aproape 6 milioane de euro, iar finanțarea ar putea fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Un alt proiect legat de o stradă din zona Copou ce coboară spre centru este trasformarea arterei Lascăr Catargiu. Primăria vrea să facă o parcare la Policlinica Mare de lângă Spitalul „Sf. Spiridon”, iar strada Lascăr Catargiu să fie prelungită până pe bulevardul Independenței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *