Prima pagină » Local » O stewardesă din Iași face dezvăluiri din culisele acestei profesii. Georgiana Sună este angajată la una dintre cele mai mari companii aeriene din lume: „Ne-au confundat cu ceea ce nu suntem” – FOTO

O stewardesă din Iași face dezvăluiri din culisele acestei profesii. Georgiana Sună este angajată la una dintre cele mai mari companii aeriene din lume: „Ne-au confundat cu ceea ce nu suntem” – FOTO

17 mai 2023, 02:00, 5 ,
Andreea Timofte în Local

Georgiana Sună este stewardesă la una dintre cele mai mari firme de aviație din lume, WizzAir. Deși lucrează de puțin timp în acest domeniu, tânăra și-a dorit dintotdeauna să facă asta. Experiența de muncă din trecut a ajutat-o să treacă peste probele dificile, impuse de companie

Înainte de a deveni stewardesă, Georgiana Sună, o ieșeancă în vârstă de 25 de ani, a fost customer service (serviciu clienți).

„Lucrez de aproximativ 5 luni la Wizz. Întotdeauna am fost tentată de provocări, iar ideea de a fi zilnic la înălțime, la propriu și la figurat, mi s-a părut mai mult decât interesantă. Experiența mea anterioară în costumer service este una diversificată, am calitatea de a mă adapta și de a mă face plăcută, ceea ce a reprezintă un avantaj.  «Să ating cerul cu mâna» , sigur e o glumă, dar în glumă spunem și adevăruri.  Ideea de a zbura m-a fascinat dintotdeauna, iar dorința mea s-a împlinit”, a declarat Georgiana Sună.

Totul despre una dintre cele mai iubite profesii

Georgiana Sună a povestit reporterilor BZI cum i s-a îndeplinit visul. Mai mult, zilele unui însoțitor de bord diferă extrem de mult. Nu este o rută anume, ceea ce este extrem de plăcut pentru frumoasa ieșeancă ce de cele mai multe ori se trezește la ora 04:00.

„Nu știu cât este de înțeles conceptul de însoțitor de zbor, dar țin să precizez că noi trebuie să fim acolo, în primul rând, pentru siguranța lor și mai apoi pentru confortul lor. Exigența e la un nivel destul de ridicat. M-au ajutat mult cele trei experiențe din America la interviu, încrederea și firea deschisă. Cele patru probe în limba engleză nu sunt deloc ușoare și trebuie să arăți plusul de valoare. «De ce ești tu mai bună decât ei». La întrebarea asta răspund probele de la interviu.

Trebuie să fii punctuală și ținuta să fie impecabilă. Este un job ce include disciplină, muncă și responsabilitate.  Discuția ar putea fi una mai lungă pentru că programul variază de la o zi la alta. Sunt încă în faza de «lună de miere» în care totul mi se pare foarte frumos. Programul nu e întotdeauna unul minunat, în sensul în care sunt dimineți în care mă trezesc la ora 04:00 și seri în care ajung la 03:00, dar atunci când faci ceea ce-ți place chiar și lucrurile mai puțin plăcute le privești ca pe adevărate provocări. În general, programul de lucru poate fi flexibil sau fix, în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi”, a menționat Georgiana Sună.

Georgiana Sună: „Suntem pregătiți să fim profi”

Stewardesa ar recomanda oricui această profesie, cu mici precizări: trebuie să-ți placă și să fii făcut pentru asta. De asemenea, deși există mitul că aviația afectează viața personală, Georgiana Sună consideră că este vorba doar despre echilibru.

„Suntem pregătiți să fim foarte profi și partea cu amuzamentul e mai degrabă între zboruri. A trebuit sa fiu și foarte fermă, dură atunci când a fost necesar liniștesc niște pasageri care ne-au confundat pe noi, stewardesele, cu ceea ce nu suntem. Nu sunt căsătorită… Iubesc și sunt iubită și, ca atare, sunt implicată într-o relație de cuplu. Cum am precizat și mai sus, când ești implicat și faci cu drag ceea ce faci, reușești să menții un echilibru.

Sunt mulțumită din punct de vedere salarial, iar perspectivele sunt foarte bune, având în vedere că sunt la început de drum. Aș recomanda oricui o carieră în aviație, dar cu un amendament, trebuie să-ți placă și să fii făcut pentru asta, cel puțin asta e credința mea, ca stewardesă”, a precizat Georgiana Sună.

Comentarii
  • Domnisoara, adica vreun capsunar a vrut sa ti-o dea la popo in timpul mersului ? Ca sa stie lumea, sa nu se faca (Doamne feri!) vreo speculatie nelalocul ei.

  • A vrut sa i-o de-a la papacioc in timpul zborului dar era baia prea mica, are 5 luni si deja zici ca-i experta, o fi avand centura neagra in m**e

  • Georgiana Sulă

    25 de ani…foarte putin si loveste zidul

  • Nu inteleg! Cine este! Ce stire! Ce realizari! Cu o vechime de cinci luni…Cariera abia la inceput….Ce avem de inteles din acest articol?????

  • Era mai interesant un articol cu o insotitoare cu 15-20 de ani vechime….Cu experienta si amintiri de povestit. Da la 5 luni????? Ce sa ne spuna??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`