Prima pagină » Titlurile zilei » O stație PECO mobilă vinde motorină cu mult sub prețul pieței. Totul se negociază la furtun – FOTO

O stație PECO mobilă vinde motorină cu mult sub prețul pieței. Totul se negociază la furtun – FOTO

12 apr. 2023, 02:00, 13 ,
Petronel-Vlăduț Ștefan în Titlurile zilei

Se pare că scumpirile de la pompele de alimentare i-au făcut pe oameni să caute alternative mai profitabile. În ultima vreme, în zona bazarului din CUG s-a descoperit o stație PECO mobilă ce are motorină la un preț mult mai mic

Având în vedere scumpirile din ultima perioadă, un grup de oameni au decis să pornească o afacere profitabilă cu motorină adusă de peste Prut. Prețurile oscilează undeva în jurul a 6 lei per litru, însă, dacă dorești o anumită cantitate, pot exista reduceri. Pentru șoferi este important doar prețul scăzut, în ceea ce privește calitatea nu se mai gândește nimeni la efecte.

Cea mai ieftină benzinărie, chiar la marginea orașului

Oamenii care au pornit afacerea nu se sfiesc să vândă combustibilul chiar la marginea orașului, în văzul tuturor. Se pare că aceștia nu duc lipsă de clienți, chiar tot mai mulți oameni opresc mașinile pentru a-și face rezerve de motorină. Nimeni nu își ridică semne de întrebare despre proveniența sau calitatea motorinei, tot ce contează este prețul redus.

„Ei vin în fiecare zi. Din ce am mai vorbit, ei alimentează din Moldova și vin pe la Sculeni. De regulă, prețul este cam cu un leu mai mic ca la pompă. Dar, dacă faci plinul, se cunoaște. Motorina e bună, eu n-am avut niciodată probleme cu mașina până acum. E tot de la pompă până la urmă, o scot cu furtunul direct din rezervor”, declară un client fidel de-al moldovenilor.

Fără a fi deranjați de autorități, moldovenii aduc cantități mari de motorină în țara noastră, pe care le comercializează fără probleme pe străzile din Iași. Zona lor de acțiunea se află la bazarul din CUG, unde stau cu mașinile oprite pe marginea drumului, gata să primească un potențial client.

La benzinăriile din Iași, prețurile pentru motorină încep de la 7 lei și pot ajunge până la 7,70 lei, în funcție de calitatea combustibilului. În schimb, alternativa mai ieftină din CUG este doar 6 lei, așadar nu trebuie să ne mirăm de ce șoferii preferă să aleagă a doua variantă în detrimentul celei de la PECO. Reporterii BZI au fost la fața locului și au cumpărat motorină la prețul menționat.

Prețurile de la pompă nu au oprit traficul din oraș

În contrast cu prețul combustibilului din oraș, străzile Iașului sunt parcă tot mai aglomerate. Zi de zi, șoferii se confruntă cu un trafic infernal care nu se mai termină niciodată. Totuși, nimeni nu renunță la mașini pentru a găsi alternative de transport mai rapide și mai puțin stresante. Autoritățile locale încearcă să încurajeze populația să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun, chiar au inițiat câteva trasee delimitate special pentru autobuze și tramvaie. Problema este că șoferii sunt și mai nemulțumiți de reducerea benzilor de circulație, deoarece lor nu le-a fost oferită nicio altă alternativă.

Până în prezent, afacerea din cu motorină de la bazar pare că nu dă semne să se oprească, dimpotrivă, există potențial de extindere, deoarece cererea este tot mai mare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această stație PECO mobilă, care vinde cea mai ieftină motorină din Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Ceva nu se leagă……ei cumpără motorina cu 6 lei din Moldova si o vând in România tot cu 6 lei. Ei ce/cât câștigă?

  • O cumpără cu 6lei moldovenești…

  • ANAF ul ce face ?
    Doarme ca deobicei.
    Evaziune fiscala,marfa de contrabanda,fara buletine de analiza chimica,…,prostia romaneasca in toata splendoarea
    Cat despre Polilte sau Poliția de frontiera,astia joaca in hora cu bandiții tot timpul

  • Ba retarzilor in RM benzina și Motorina se învârt în jurul a 3.5 sau 4 lei Românești. Nu se duc ăștia sa alimenteze cine știe unde ci colea la prima benzinărie după Vama.

  • Țara lui Papură Vodă. Alo Serviciul de Investigatigare a Criminalitătii Economice condus de un mare deștept,încălțat cu fesul, nu a auzit? Când au făcut ultimul flagrant?

  • Retardule, cumara tu cu 4 lei litru. Pretul este de peste 5 lei pe litru. Cind esti bou neinformat…taci.

  • Niste amarati fac si ei 50 de lei pfff mare afacere si evaziune. Vb cineva de anaf haaaa. Cand noi nu mai avem nici o rafinarie platforma de extractie etc. Toti banii se duc la Omv in Austria care de altfel se pisa pe noi. Cat de spalati pe creier puteti fi . Btw Basarabia e o regiune a Romaniei si oameni de acolo actualmente sunt vai de mama lor . Da noi suntem corecti si duri cu niste oameni care de abia traiesc de pe o zi pe alta pffff…

  • Mai oameni buni,, asta se face de ani buni și este legal. Trec cu un plin pt ca au voie. . Deci , cum sa-i opresti? Motorina este ff proasta! Cine pune risca !

  • Se vinde motorină pe acolo de peste 15 ani nonstop !, cea mai ieftină pe dracu !, eu care acum vreo 14 ani pe criza din 2009 am luat de citeva ori de la basarabeni atunci și miam bulit definitiv injectoarele la mașina , nou nouță , ma costat atunci in service schimbare pese și manoperă 5.500 lei !, nu riscați așa ceva !

  • E motorina de cazan)))au după Sculeni o

  • Ce prostii scrieti !
    In RM sunt statii Petrom si Rompetrol. Motorina de acolo este motorina Petrom si Rompetrol, fiecare de la rafinaria proprie.
    Pretul per litru e cca 5.30 lei Romanesti la pompa, deci diferenta cam de 1,80 minim fata de pretul de la noi, per litru.
    Motorina lor e euro 5, de aia e mai ieftina, si in statiile acestor 2 firme nu face nimeni manevre, carburantul vine direct din Ro in cisterne.
    Acu, daca ai motor euro6 si tu ii dai motorina euro5 nu moare nimeni, doar o sa te gadile catalizatorul un pic de la caldura, in rest masina merge bine mersi.
    Cine stie ce vand oamenii aia acolo, daca zice X sau Y ceva despre injectoare. Motorina ieftina gasesti si in Ro. Trebuie doar sa gasesti soferul de TIR sau autocar sau mecanicul de locomotiva potrivit.

  • Probabil că nu teai gîndit că ăstia din Basarabia pînă la Iași o și botează motorina ca să iasă profitul dublu

  • Numai prostii alimentează cu combustibil de calorifer de la moldoveni. Inclusiv Vascu bogdan care tocește cauciucurile pentru un plin mai ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`