Prima pagină » Sport » O singură româncă luptă pentru a face parte din All Star Team-ul Europeanului de handbal din Danemarca
O singură româncă luptă pentru a face parte din All Star Team-ul Europeanului de handbal din Danemarca

O singură româncă luptă pentru a face parte din All Star Team-ul Europeanului de handbal din Danemarca

17 dec. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

România are și o mică bucurie după ce a încheiat Euro 2020 de handbal feminin. Lorena Ostase a fost inclusă printre cele mai valoroase jucătoare ale turneului și poate fi votată de fani pentru a prinde All Star Team-ul competiției.
Naționala României a încheiat pe locul 12 Europeanul de handbal feminin din Danemarca după o prestație modestă, dar a câștigat în urma turneului o jucătoare de viitor. Lorena Ostase (23 de ani) a dat siguranță pe faza de apărare și a adus un mare plus atacului. S-a demarcat excelent și a concretizat pasele geniale ale Cristinei Neagu, dar a și făcut paravan pentru jucătoarele de la linia de 9 metri.
26 de goluri din 34 de aruncări a marcat Lorena Ostase
248 de minute în cinci partide a jucat pivotul de la CSM Slatina

Cu o singură eliminare de două minute a fost penalizată Ostase

Născută în Vaslui, Ostase a făcut parte din Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde a fost antrenată de Victorina Bora, iar în prezent joacă la CSM Slatina. După evoluția de la Euro, cu siguranță se voi ivi oferte pentru handbalista de 1,77 m.
Ca o recunoaștere a evoluției sale din Danemarca la turneul transmis în direct de Digi Sport, Ostase a fost inclusă de oficialii competiției în grupul de 40 de jucătoare care se luptă pentru a intra în echipa ideală a Campionatului European. S-au ales câte cinci jucătoare pentru fiecare post plus cea mai valoroasă apărătoare.
Fanii o pot vota pe Lorena Ostase AICI, urmând ca alegerea suporterilor să constituie 40 la sută din decizia oficialilor EHF, iar 60 la sută să conteze hotărârea unor experți din handbal, după cum notează site-ul oficial al turneului.

Cei mai buni pivoți de la Campionatul European

Lorena OSTASE
Linn BLOHM (Suedia)
Julia BEHNKE (Germania)
Kari BRATTSET DALE (Danemarca)
Ana DEBELIC (Croația)

Echipa națională de handbal a României a suferit eșecuri pe bandă rulantă la EHF Euro 2020, unde a reușit însă să bifeze accedera în grupele principale.
Cristina Neagu a avut un discurs dur după eliminarea de la turneul final, spunând că este cel mai slab European la care a participat în întreaga sa carieră:

„Sunt foarte obosită, mă simt destul de rău fizic. În ultimele 3-4 meciuri am avut mari dureri la genunchi, am tot tras de mine. Sper să mă refac. Personal sunt foarte dezamăgită de acest rezultat. Este cel mai slab CE la care am participat, am obținut doar o victorie. Acum, concentrarea trebuie să meargă la echipa de club.

Cristina Neagu a ieșit la atac: „Jucătoarele să lase capul în pământ”

O echipă nu trebuie să stea niciodată într-o jucătoare. Greu de prezis cum sună viitorul. Avem o șansă de calificare la JO și cred că acest turneu preolimpic este o șansă imensă pentru națională pentru următorii ani. Tot vorbim de o reconstrucție, dar nu reușim să construim. Cred că e importantă și atitutindea și unele ar trebui să fie mai conștiente că au ajuns la națională.

Acum 10-15 ani era greu să ajungi la națională, acum s-a dat credit unor jucătoare tinere, dar cred că e vorba și de atitudine. Unele se comportă ca și cum ar fi obținut ceva mare, dar nu au realizat nimic, trebuie să lase capul în pământ, trebuie să arătăm altfel. Atâta vreme cât sunt sănătoasă, voi veni la națională, dar îmi doresc și o echipă cu care să luptăm. La acest turneu, nu am simțit că putem ajunge în fazele finale, mai ales că sunt ultimii mei ani în handbal. Este enorm de greu să ajungi la JO, iar noi avem această șansă. Îmi doresc ca echipa națională să performeze”, a spus Cristina Neagu.

Gheorghe Tadici: „Neagu a făcut cel mai slab turneu final din 2007 încoace!”

Gheorghe Tadici, fost selecționer și actual antrenor al echipei Zalău, consideră că interul Cristina Neagu, căpitanul tricolorelor, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor la Campionatul European din Danemarca.
Gheorghe Tadici, antrenorul care a dus prima reprezentativă spre medalia de argint de la Campionatul Mondial de la St. Petersburg (2005) și om care a crezut mereu în Cristina Neagu, susține că interul de la CSM București nu a putut să ajute mai mult prima reprezentativă. Tadici a explicat care au fost motivele.

„E o jucătoare foarte bună, cu o aruncare explozivă, cu un IQ foarte ridicat. Acum însă, în Danemarca, a făcut cel mai slab turneu final din 2007 încoace. Dar noi vorbim despre recordul ei, că a marcat peste 250 de goluri la Europene… În loc să vorbim despre coeficientul ei la acest Campionat European.
Neagu nu joacă singură. Pasele le primește de la cineva, spatele ei e ținut de cineva. Repet: e o jucătoare foarte bună, dar știe să-și vândă marfa, ca să zic așa. Are însă unele carențe în privința jocului colectiv. Și nici nu se implică suficient în faza de apărare. Ea, fie că a dat gol, fie că a ratat, fuge pe bancă. Să facă celelalte faza defensivă”, a spus Tadici, pentru Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *