Prima pagină » Economic Local » O singură firmă furnizează rulouri de gazon la Primăria Iași
O singură firmă furnizează rulouri de gazon la Primăria Iași

O singură firmă furnizează rulouri de gazon la Primăria Iași

09 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

La licitația organizată pentru furnizarea mai multor loturi de rulouri de gazon s-a prezentat o singură firmă care a mai colaborat cu Serviciile Publice Iași SA, societatea subordonată primăriei

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate subordonată Primăriei Iași, a demarat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de rulouri de gazon. Recent, autoritatea a primit o singură ofertă, din partea societății Rulouri de Gazon SRL, din Giurgiu. În 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 14,2 milioane de lei. Valoarea estimată a contractului este de 638.000 de lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative, pentru o lungă perioadă de timp, și la temperaturi ridicate, în condiții de secetă prelungită, dar să aibă și o rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie să fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă intenționează să cumpere și semințe de gazon.

O singură firmă furnizează rulouri de gazon pentru o suprafață importantă

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Conform necesarului, cantitatea maximă solicitată este de 44.000 de metri pătrați de rulouri de gazon. Produsele ar urma să fie furnizate în perioada iulie 2022–iulie 2023.

„Gazonul rulouri va fi livrat de furnizor la locul/depozitul beneficiarului, în maximum 2 zile de la emiterea comenzii, în cantitățile stabilite prin notele de comandă emise. Pentru materialul lipsă sau necorespunzător, furnizorul este obligat să înlocuiască/completeze, în termen de 3 zile, cu cantitatea necesară”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Și anul trecut au fost cumpărate alte loturi de rulouri.

Echipamente noi pentru sera SPI

Nu în ultimul rând, în cursul anului 2021, SPI a demarat procedura privind furnizarea mai multor loturi de mese mobile pentru sera de flori din zona Aleea Tudor Neculai, dar și sisteme de automatizare și climatizare. Valoarea estimată a contractului este de 709.800 de lei, fără TVA, aproximativ 140.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Etnis SRL, din Iași. Societatea este controlată de Eduard Ignat (95 la sută) și Maria Ignat (5 la sută).

În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 6,2 milioane de lei, profit de 212.701 lei, datorii de 1,2 milioane de lei, cu un număr de 56 de angajați. O singură firmă furnizează rulouri de gazon la Primăria Iași, în cadrul unei campanii pentru întreținerea spațiilor verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *