Prima pagină » Local » O singură firmă a depus ofertă pentru întreținerea cailor de la Poliția Locală Iași
O singură firmă a depus ofertă pentru întreținerea cailor de la Poliția Locală Iași

O singură firmă a depus ofertă pentru întreținerea cailor de la Poliția Locală Iași

27 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Poliția locală Iași a validat sesiunea de deschidere ofertelor în cadrul licitației privind furnizarea serviciilor de pensiune pentru caii din dotare. O singură firmă a depus o ofertă în cadrul procedurii. Contractul va avea o durată de 8 luni

Poliția Locală Iași a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de pensiune pentru caii din dotare după ce prima procedură a fost anulată. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor a fost depusă o ofertă din partea societății Equester Domenii SRL, firmă cu care s-a colaborat și în trecut. Societatea, cu punct de lucru la baza hipică din Voinești, este condusă de Florin Raicu și Mihaela Rață. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 447.006 lei, profit de 122.437 lei, datorii de 2,3 milioane lei, cu un număr de 5 angajați. Valoarea estimată a contractului este de 170.756 lei, fără TVA, aproape 35.000 euro. Contractul ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 mai, doar dacă oferta va fi validată.

”Prin serviciile de pensiune cai, prestatorul se obligă: să asigure găzduirea cailor în boxe individuale de minimum 3,00 x 3,50 m cu adăpători automate și deschidere către linia grajdului, să asigure iluminat optim al grajdului, atât natural pe toate laturile, cât și artificial, să asigure furajarea cailor de trei ori pe zi, la ore stabilite de comun acord cu beneficiarul, în funcție de tipul fiecărui cal și tipul de antrenament din perioada respectivă, cantitățile de furaje fiind de: fân/lucernă – 12 kg/zi/cap, ovăz/orz – 6 kg/zi/cap, să asigure așternut permanent din talaj sau paie”, se arată în caietul de sarcini.

Și în 2021 a fost organizată o procedură similară.

O singură firmă a depus ofertă pentru întreținerea cailor de la Poliția Locală Iași timp de 8 luni

Contractul ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 8 luni de la semnarea contractului.

”Să asigure depozitarea hranei în condiții optime, fânar și magazie, ambele având asigurate un sistem natural de ventilație, să asigure pansajul (țesălare -n.r.) cailor de două ori pe zi și ori de câte ori este nevoie, să asigure acces în manej de nisip, în aer liber și în manej acoperit, fără restricții, să asigure posibilitatea lucrului și antrenamentului cailor în teren variat, să asigure supravegherea permanentă a cailor de către îngrijitorii de serviciu, în caz de urgență medicală (colică), să scoată calul și să îl țină în mișcare până la intervenția medicului veterinar”, sunt alte cerințe ale autorității contractante.

Serviciile trebuie asigurate pentru un număr de 10 cai. Poliția Locală a organizat o procedură și pentru cumpărarea unei autoutilitare.

Două companii furnizează carburanția pentru parcul auto al Poliției Locale

Totodată, Poliția Locală Iași a reluat licitația pentru furnizarea mai multor cantități de carburanți pentru parcul auto din dotare. La prima procedură, ofertele au fost respinse pentru că prețurile nu au fost actualizate. Astfel, recent, la licitație s-au prezentat două companii: MOL Romania Petroleum Products și Rompetrol Downstream.

Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Valoarea estimată a contractului este de 151.147 lei, fără TVA, aproape 30.000 euro. Necesarul este de 1.479 litri de benzină fără plumb și 19.820 litri de motorină euro diesel.

Comentarii
  • f multi bani cheltuiti aiurea pt ifosele vitei de primar pana cand ?

  • sa speram ca pana la urmatoarele alegeri!

  • Blestemul meu, când am părăsit România pentru totdeauna, s-a implinit. M-ați alungat din țara mea. Am blestemat pe toți cei care, in frunte cu “Fundația Soros” și președinta Sandra Pralong, alături de PDSR , cu Solcanu, Hrebengiuc și ticăloșii de atunci aveau trasată ticăloșenia: Distrugeți Tele’M. Aștept împlinirea blestemului și pentru Pralong, un ambasador sorosist și încă trei tâlhari. Aștept sa-l văd pe Iohannis intr-un sac negru de gunoi si aruncat in groapa, așa cum a fost “înmormântat” tatăl meu, fost deținut politic. Toate se vor împlini curând, chiar dacă nu credeți. Și voi sunteți blestemați. Veți primi blestemul pentru ca nu faceți nimic in cazul uciderii tatălui meu.

  • Blestemul meu, când am părăsit România pentru totdeauna, s-a implinit. M-ați alungat din țara mea. Am blestemat pe toți cei care, in frunte cu “Fundația Soros” și președinta Sandra Pralong, alături de PDSR , cu Solcanu, Hrebengiuc și ticăloșii de atunci aveau trasată ticăloșenia: Distrugeți Tele’M. Aștept împlinirea blestemului și pentru Pralong, un ambasador sorosist și încă trei tâlhari. Aștept sa-l văd pe Iohannis intr-un sac negru de gunoi si aruncat in groapa, așa cum a fost “înmormântat” tatăl meu, fost deținut politic. Toate se vor împlini curând, chiar dacă nu credeți. Milițienilor, cu sau fără caii, sunteți blestemați. Nu faceți nimic in dosarul uciderii tatălui meu. Va blestem loaze securiste ! Nu râdeți, veți plăti cu vârf și îndesat, in saci negrii de gunoi. Ticu Isari, fiu de deținut politic.

  • Blestemul meu, când am părăsit România pentru totdeauna, s-a implinit. M-ați alungat din țara mea. Am blestemat pe toți cei care, in frunte cu “Fundația Soros” și președinta Sandra Pralong, alături de PDSR , cu Solcanu, Hrebengiuc și ticăloșii de atunci aveau trasată ticăloșenia: Distrugeți Tele’M. Aștept împlinirea blestemului și pentru Pralong, un ambasador sorosist și încă trei tâlhari. Aștept sa-l văd pe Iohannis intr-un sac negru de gunoi si aruncat in groapa, așa cum a fost “înmormântat” tatăl meu, fost deținut politic. Toate se vor împlini curând, chiar dacă nu credeți.

  • acum mai nou ii faceti cai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *