Prima pagină » Titlurile zilei » O simplă vizită la cumpărături l-a băgat pe acest tânăr de urgență la spital! Nicolae a fost găsit de medici într-o baltă de sânge pe trotuar: „Nici nu știam ce m-a lovit”

O simplă vizită la cumpărături l-a băgat pe acest tânăr de urgență la spital! Nicolae a fost găsit de medici într-o baltă de sânge pe trotuar: „Nici nu știam ce m-a lovit”

03 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Nicolae Tiberiu a fost accidentat serios în timp ce mergea liniștit pe un trotuar din Iași și a ajuns numai sânge la spital. Acesta a venit în oraș pentru a face cumpărături, însă a trebuit să stea toată ziua prin spitale

Nicolae Tiberiu, în vârstă de 32 de ani, a trecut printr-un moment dificil joi, 1 august 2024. Acesta a fost lovit serios când un tânăr a dat cu trotineta electrică peste el. În urma impactului, bărbatului a început să îi curgă sânge din nas și a acuzat dureri în zona picioarelor. La fața locului, a fost chemată o ambulanță care l-a transportat pe Nicolae la spital.

Nicolae a ajuns numai sânge la un spital din Iași

picior Nicolae

Bărbatul a avut probleme serioase la piciorul stâng în urma incidentului

Nicolae Tiberiu este din Vaslui, însă a venit la Iași pentru cumpărături, doar că lucrurile nu au decurs conform planului și a ajuns la spital, fără să aibă vreo vină. Acesta mergea liniștit pe trotuar, spre stația de autobuz Cămine CUG, de pe bulevardul Poitiers, pentru a lua autobuzul 19. Deodată, bărbatul de 32 de ani a fost lovit de un tânăr din Iași care circula cu trotineta electrică. În urma impactului, Nicolae a căzut instant la pământ și a avut nevoie de ajutor medical.

„Joi dimineață, am venit în Iași să îmi iau niște încălțăminte ortopedică, deoarece eu am o problemă de sănătate și am nevoie. Am ajuns în zona Bucium, iar apoi am mers pe jos ca să iau un autobuz 19. Cea mai aproape stație pentru mine era cea de la Cămine CUG, la intersecția bulevardului Poitiers cu șoseaua Bucium. Mergeam liniștit pe trotuar, spre stație, iar deodată m-am oprit și am avut o presimțire ciudată. M-am dat puțin mai la marginea trotuarului și mi-am continuat drumul. Deodată, am simțit cum a căzut ceva peste mine și am ajuns la pământ, nici nu știam ce m-a lovit. Era un adolescent la vreo 15 ani cu o trotinetă electrică”, povestește Nicolae Tiberiu.

Bărbatul a fost lovit puternic la picioare, iar în urma impactului a început să îi curgă și sângele din nas. Panicați, angajații de la o benzinărie alăturată, ce au văzut ce s-a întâmplat, au chemat imediat o ambulanță. Băiatul care se afla pe trotinetă s-a speriat și a încercat să îl convingă pe Nicolae să nu depună plângere.

„Din cauza impactului și a căzăturii m-am lovit puternic la picioare, însă și la mâini. Deodată, a început să îmi curgă și sânge din nas, nu știu dacă de la căzătură sau din cauză că eram foarte speriat și agitat pentru ce s-a întâmplat. Băiatul respectiv tot încerca să mă liniștească, îmi spunea că nu am nimic, să nu îl denunț, fiindcă o să îl bată tatăl său. Angajații de la o benzinărie de peste drum au văzut ce se întâmplă și au sunat la ambulanță când m-au văzut numai sânge. Am fost dus inițial la Spitalul de Neurochirurgie, din Tătărași, să vadă dacă am leziuni la cap, însă în urma investigațiilor a rezultat că nu am probleme. Ulterior, m-au transferat la «Sfântul Spiridon», unde am fost bandajat la picior. Abia seara am putut pleca din spital, nici nu am mai reușit să cumpăr ce aveam nevoie. Am găsit o mașină și am plecat spre casă, în Vaslui”, a mai spus bărbatul de 32 de ani.

Pericol public pe străzile din oraș

Ieșenii au mari probleme cu trotinetele electrice, deoarece reprezintă un pericol public de multe ori din cauza celor care le folosesc necorespunzător. În ultima vreme, au apărut foarte multe astfel de vehicule, iar majoritatea circulă pe trotuare.

„Aceste trotinete electrice, care teoretic sunt limitate la o anumită viteză, pot circula și cu viteze de până la 60 km pe oră. Instituțiile statului ar trebui să verifice indicatorii tehnici ale acestor trotinete, deoarece pot fi periculoase. Trebuie o reglementare legislativă mai clară. Cum a fost acum mai bine de 10 ani, cu scuterele, circulau care și cum apucau cu ele, fără permis. Până au murit câțiva oameni, apoi s-a schimbat legislația. Oare așa trebuie să se întâmple și în cazul trotinetelor electrice”, a încheiat Nicolae Tiberiu.

Polițiștii consideră că legislația este clară, doar că oamenii nu respectă reglementările, astfel că apar tot felul de incidente. Într-adevăr, pe trotuarele din Iași circulă foarte mulți tineri cu trotinete electrice închiriate sau personale. De multe ori, aceștia au o viteză foarte mare și pun siguranța pietonilor în pericol. Totuși, legea spune clar că astfel de vehicule nu au voie pe trotuar, însă este total ignorată. Polițiștii ar trebui să aibă mai multe intervenții în acest sens și campanii de informare.

„Se poate circula cu trotineta electrică pe carosabil, în partea dreaptă, lângă trotuar și pe pistele de biciclete, pe străzile unde limita de viteză este de maxim 50 km pe oră. Pe trotuar este strict interzisă circulația. În ceea ce privește legislația, chiar în 2023, au fost aduse reglementări, iar lucrurile sunt simple și clare, însă oamenii trebuie să le respecte, altfel pot fi aplicate sancțiuni”, au transmis polițiștii ieșeni.

Nicolae Tiberiu a fost găsit numai sânge pe o stradă din Iași și a fost dus de urgență la spital. Din fericire pentru el, nu a fost nimic grav.

Comentarii
  • Oare trebuie să se producă o tragedie pentru a scoate aceste trotinete electrice? Urcă câte 2, merg haotic pe străzi și trotuare, inclusiv noaptea. Încercați să le scoateți pentru că nu aduc nimic bun. Ne-am cam saturat de ele și mai ales de puștanii de pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *