Prima pagină » Actualitate » O secție de Terapie Intensivă de la un spital din București evacuată în întregime pentru a fi curățată de germeni
O secție de Terapie Intensivă de la un spital din București evacuată în întregime pentru a fi curățată de germeni

O secție de Terapie Intensivă de la un spital din București evacuată în întregime pentru a fi curățată de germeni

07 oct. 2021, 14:59,
Roxana Butuc, în Actualitate

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București a fost evacuată, asta după ce s-a descoperit la o parte dintre pacienți, germeni multirezistenți.

Spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați la secția ATI în momentul în care s-a decis evacuarea.

Secția ATI a unui spital din București a fost evacuată pentru curățenie

Astăzi, 7 octombrie 2021, în București, la secția ATI a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor, a interveni asupra secției cerând evacuarea acesteia, după ce au fost descoperite la mai mulți pacienți germeni multirezistenți, astfel necesitând dezinfectarea.

Autoritățile Spitalului din București nu a dat nicio informație referitoare la numărul persoanelor care erau internate în secția de Terapie Intensivă în momentul în care a început evacuarea acesteia.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, precizează reprezentanții spitalului.

Unde au fost duși pacienții evacuați

Conform acestora, astfel de intervenții sunt obligatorii în situațiile acestea, pentru a se asigura atât sigura atât pacienților cât și cadrelor medicale siguranța sănătății. Cât despre pacienți, aceștia au „izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați”, au spus autoritățile

Mai mult decât atât, oficialii spitalului au declarat faptul că au oprit internările pacienților în special a celor care nu reprezintă urgențe medicale, decizie dată în acord cu cea anunțată de Raed Arafat.

Mai multe paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul Foișor din București sunt goale

Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Foișor din București are zeci de paturi libere, însă autorităţile se bat cap în cap și nu vor să își asume nicio decizie. Această situație se întâmplă în timp ce la nivel de țară toate paturile sunt ocupate.

„Doar un singur pacient era internat ieri dimineață acolo, după o operație”, descriu cei din personalul medical situația.

„Arafat ar vrea să-l implice în frontul COVID, însă managerul Stoica a transmis că instalația de oxigen nu face față. Persoane din conducere le-au spus celor de la Ministerul Sănătății că sunt inclusiv probleme cu oxigenul”, sună mărturiile personalului.

Secția conține nu mai puțin de 24 de paturi, dintre care 22 au ventilatoare.

Nu mai sunt paturi libere în spitalele din Iaşi. Pacienții așteaptă în ambulanțe la poartă

Și spitalele din Iași se confruntă cu lipsa locurilor pentru pacienții cu Covid-19. Dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a făcut astăzi, 7 octombrie 2021, mai multe declaraţii de presă. Medicul susţine că nu mai sunt locuri în spitalele din judeţul Iaşi, iar pacienţii stau în ambulanţe şi aşteaptă să le vină rândul.

În momentul de față se fac eforturi pentru a creşte numărul echipelor care se deplasează la domiciliu pentru a testa pacienţi.

„Nu mai avem locuri nici pentru persoanele care nu au nevoie de oxigen. Persoanele simptomatice care nu au nevoie de oxigen nu mai au loc în spital. Am discutat cu Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, cu Spitalul de Boli Infecţioase, să vedem să evalueze care din care cazuri ar putea fi externate ca să mai putem primi din Unitatea de Primiri Urgente care este plină. Nu mai ştiu câte zeci sunt acolo. Acum la Spitalul de Boli Infecţioase mai sunt 5 ambulante cu pacienţi care mai au nevoie de oxigen, nu avem niciun loc. Nu avem unde să-i punem. Stau în continuare în ambulante până când o să reuşim să facem loc în altă parte”, a transmis Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *