Prima pagină » Local » O scurtă acțiune în trafic a lăsat mai mulți șoferi pietoni! Polițiștii ieșeni au deschis și un dosar penal
O scurtă acțiune în trafic a lăsat mai mulți șoferi pietoni! Polițiștii ieșeni au deschis și un dosar penal

O scurtă acțiune în trafic a lăsat mai mulți șoferi pietoni! Polițiștii ieșeni au deschis și un dosar penal

26 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Dragos Savin în Local

Polițiștii ieșeni au desfășurat mai multe acțiuni de control. Zeci de șoferi au fost verificați, iar unii dintre aceștia au rămas fără permisul de conducere

Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni. Astfel, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. A fost organizată o acţiune şi s-a intervenit 132 evenimente, dintre care 126 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 98.385 de lei și au fost constatate 23 de infracțiuni. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

De exemplu, în cadrul unei acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 57 de ani, pe raza comunei Focuri. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii ieșeni au desfășurat mai multe acțiuni de control

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea actelor cu violenţă, a traficului şi consumului de droguri şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră. Au fost legitimate 56 de persoane, au fost verificate 23 de autovehicule și 4 unități economice.

De asemenea, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002, iar valoarea totală a acestora a fost de 1.740 de lei. Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 34 de ani, în municipiul Iași. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă a refuzat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă. Polițiștii ieșeni vor acționa și zilele viitoare.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Întreb și eu pentru un prieten, da borcoii, rapenii tatuați, umflați și plini de flatulență care așa pe inserate circulă nestingheriți seara prin Podul de Piatră, Alexandru cel Bun și Dacia prăfuiti bine, cu permise de Chișinău și Anglia și cu marfa la purtător ascunsă prin borsetele lor urat mirositoare, când o sa îi opriți? Da cioroii care pleacă pe Cicoarei băuți și prăfuiti de la ștrand, când ii opriți?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`