Prima pagină » Local » O școală din comuna Tătăruși va fi reabilitată energetic. Primăria caută firme pentru realizarea proiectului
O școală din comuna Tătăruși va fi reabilitată energetic. Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

O școală din comuna Tătăruși va fi reabilitată energetic. Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

03 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

O școală din comuna Tătăruși, județul Iași, va fi reabilitată energetic. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru obiectivul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru școala Profesională Tătăruși, corp B din satul Tătăruși”. Proiectul are o valoare de peste 2,4 milioane de lei.

O școală din comuna Tătăruși va fi reabilitată. Proiectul are o valoare de peste 2,4 milioane de lei

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), primăria din comuna Tătăruși caută firme pentru executarea lucrărilor de reabilitare energetică a școlii profesionale din localitate. Valoarea totală a proiectului este de 2.443.972,52 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 17 iulie 2024.

„Școala studiată prin prezentul proiect (Școala Profesională Tătăruși – corp B ) are o amplasare centrală în planul localității și are acces facil la drumul județean asfaltat DJ 208F, fiind poziționată avantajos pentru a putea fi accesată de locuitorii comunei. În ciuda lucrărilor periodice de întreținere și/sau modernizare a imobilelor din cadrul ansamblului din care este alcătuită Școala din Tătăruși, corp B necesită intervenții pentru aducerea la standarde moderne în ceea ce privește economia de energie și utilizarea sustenabilă a resurselor. Durata contractului este de maxim 11 luni efective de execuție a lucrărilor de la emiterea ordinului de începere. Perioada garanției a lucrărilor este de 36 de luni. Terenul pe care se propune realizarea proiectului are o suprafață totală de 13.364 mp din care 9.540 de mp edificabil”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație publicate.

Școala din comuna ieșeană Scobinți va fi reabilitată. Două oferte financiare au fost depuse la procedura de licitație

Procedura de licitație este una simplificată, contractul valorează 1.272.088,47 lei, fără TVA. Două oferte financiare au fost depuse până la termenul-limită, 17 iunie 2024. Este vorba despre cea înaintată de Ascertic SRL, administrată de Liviu Zapan, înființată în anul 2019, ce are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, precum și de SC Grig Construct Company SRL, controlată de Grigore Cotună, înființată 2006, ce are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Până pe data de 17 octombrie 2024, vor fi evaluate calificările tehnice. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale Bădeni.

„Proiectul de investiții face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C10 – Fondul Local, I3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ teritoriale. Durata contractului este de 12 luni. Durata de garanție acordată lucrărilor va fi de minim 36 de luni de la recepția la terminarea lucrărilor”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Lucrările de intervenție propuse sunt refacerea continuității zidurilor după decopertarea tencuielilor degradate, refacerea continuității diafragmelor degradate, desfacerea și refacerea șarpantei, desfacerea și refacerea învelitorii și a sistemului de preluare și colectare a apelor meteorice, realizarea lucrărilor de reabilitare și de eficiență energetică, refacerea finisajelor interioare și exterioare degradate, sistematizarea verticală a incintei și realizarea unei extinderi independente.

O școală din comuna Tătăruși, județul Iași, va fi reabilitată energetic. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP, iar proiectul are o valoare de peste 2,4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`