Prima pagină » Eveniment-Social » O șansă unică de a obține burse, în vara anului 2022, pentru studenți din Iași, tocmai în Statele Unite ale Americii
O șansă unică de a obține burse, în vara anului 2022, pentru studenți din Iași, tocmai în Statele Unite ale Americii

O șansă unică de a obține burse, în vara anului 2022, pentru studenți din Iași, tocmai în Statele Unite ale Americii

26 nov. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Studenții din Iași au o șansă de a obține burse, în intervalul iulie-august 2022, tocmai în Statele Unite ale Americii. Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru bursele de vară în SUA, în cadrul Programului „Study of the U.S. Institutes «SUSIs» for Student Leaders from Europe”, cu tema „Jurnalism și media”. Cu o durată de 5 săptămâni, acestea acoperă integral costurile programului: transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii Americii

Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru bursele de vară în Statele Unite ale Americii (SUA) în cadrul Programului „Study of the U.S. Institutes «SUSIs» for Student Leaders from Europe”, cu tema „Jurnalism și media”.

Bursa, cu o durată de 5 săptămâni (în intervalul iulie-august 2022), acoperă integral costurile programului în SUA: transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală oferită de Departamentul de Stat al SUA, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA.

Programul de burse Fulbright în SUA li se adresează studenților cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani

Programul li se adresează studenților cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Candidații trebuie să aibă cetățenie română, să fie înscriși la studii de licență (indiferent de domeniul de studiu, însă fără a se afla în an terminal de studiu), să fie buni cunoscători ai Limbii engleze și să se deosebească prin realizări academice / extrașcolare. Anunțul complet al programului, incluzând criteriile de eligibilitate și modalitatea de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright: „2022 Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe” Fulbright România. Pentru informații suplimentare, candidații pot transmite un e-mail la: [email protected].

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 10 ianuarie 2022. De acestea pot beneficia, în principal, studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

Cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de SUA în întreaga lume

Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright, iar, în prezent, este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA. Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte națiuni participante în program, prin schimburi culturale și educaționale, la nivel academic. Programul Fulbright funcționează în aproximativ 155 de țări de pe glob. România participă la aceste schimburi bilaterale din 1960, administrate până în 1993 de Ambasada SUA la București. Programul Fulbright este administrat în România de Comisia Fulbright Româno-Americană, înființată în 1993.

Comisia le acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățenilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume. Programul Fulbright oferă oportunități de schimb pentru cetățeni – cercetători, studenți și profesioniști – pentru studii, cercetare și predare. Aceste subvenții sunt susținute de SUA și Guvernul României, iar ele sunt acordate ca urmare a unor concursuri deschise, bazate pe merit, supravegheate de comisii bi-naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *