Prima pagină » Local » O șansă pentru copiii defavorizați! Ce a făcut Bogdan Tănasă, fondatorul centrului „Casa Share”

O șansă pentru copiii defavorizați! Ce a făcut Bogdan Tănasă, fondatorul centrului „Casa Share”

28 sept. 2022, 02:00,
Ana-Maria Turcu în Local

Bogdan Tănasă, fondatorul „Casa Share”, lucrează de mulți ani la construirea Centrului educațional și de meserii. Ieșeanul dorește să le ofere copiilor devaforizați din satul său natal, Popricani, o viață mai bună. Costul pentru acest proiect a fost de aproximativ 600.000 de euro, iar construcția a durat 18 luni, de la fundație până la finisaje. Ieșeanul dorește să îi învețe pe micuți o meserie și să îi ajute în drumul spre un viitor mai bun

Centrul educațional și de meserii „Casa Share”, din comuna Popricani, este destinat copiilor fără posibilități. Ieșeanul Bogdan Tănasă a mers din ușă în ușă pentru a strânge fondurile necesare. Împreună cu voluntarii și cu sponsorii anumitor firme a reușit să strângă suma necesară pentru a crea și dezvolta acest centru. Ieșeanul Bogdan Tănasă a mai construit, până acum, 30 de case pentru familiile sărace. Centrul educațional și de meserii „Casa Share” va găzdui aproximativ 70 de copii.

bogdan tanasa impreuna cu sotia lui

Bogdan Tănasă fondatorul centrului „Casa Share” a deschis porțile pentru copii defavorizați din comuna Popricani

Centrul educațional și de meserii „Casa Share” este dotat la nivel european!

 mai multi copii mancand la masa

Centrul este dotat cu sală de mese cu bucătărie pentru cei mici, care vor primi zilnic o masă caldă

Centrul educațional și de meserii „Casa Share” deține încălzire în pardoseală și panouri fotovoltaice, 6 tablele inteligente, bănci individuale, aer condiționat, camere de luat vederi și sistem de sonorizare.

De asemenea, este dotat cu sală de mese cu bucătărie pentru cei mici, care vor primi, zilnic, o masă caldă.

La parter sunt 4 clase de studiu, iar la etaj există 2 ateliere de lucru manual, dotate cu mașini de cusut, plite de lipit, prize și sisteme electrice. Centrul dispune de cabinet medical și bibliotecă pentru cei mici.

„Împlinirea mea sufletească este de a schimba cât mai multe vieți în bine prin educație și meserie. Lucrurile trainice așa pornesc, de jos, de la talpa țării”, declară Bogdan Tănasă, fondatorul Centrului educațional și de meserii „Casa Share”.

Bogdan Tănasă a lucrat cot la cot alături de voluntarii și sponsorii „Casa Share”. Proiectul care a costat mai mult de jumătate de milion de euro găzduiește aproximativ 70 de copii din comuna Popricani. Aceștia vor avea posibilitatea ca după ore să își facă temele, fiind sprijiniți de voluntari, dar și să învețe diverse meserii, de la olărit și confecționat mături până la IT.

copii invata in clasa

Centrul educațional și de meserii „Casa Share” va găzdui aproximativ 70 de copii

Bogdan Tănasă, fondatorul centrului „Casa Share”, își vede visul cu ochii.

 bogdan tanasa impreuna cu copii si profesorii voluntari

: Copii vor avea posibilitatea ca după ore să își facă temele, fiind sprijiniți de voluntarii proiectului dar și să învețe diverse meserii, de la olărit și confecționat mături până la IT

Ieșeanul spera încă din copilărie ca la un moment dat să aibă posibilitatea să ajute copiii din comuna sa natală, Popricani, să aibă un trai decent și să învețe o meserie. A muncit mult pentru a-și îndeplini visul, dar satisfacția este pe măsura așteptărilor.

„Zis și făcut! Astăzi, «Casa Share» și-a deschis porțile copiilor! Educația lor este primordială. Visul de a le oferi ceva copiilor din satul meu natal a devenit realitate! De abia acum începe greul ca să pot susține acest proiect important, lună de lună! Noi NU suntem susținuți de stat, primărie sau guvern.

Succes, copii. Cu siguranță veți ajunge cineva în viață!”, scrie Bogdan Tănasă pe rețelele de socializare.

Bogdan Tănasă, fondatorul centrului „Casa Share”, face adesea fapte uimitoare. Pe lângă cele aproape 30 de case construite pentru familiile sărmane, în vara care a trecut, ieșeanul a dus copiii devaforizați din comuna Popricani în excursie la Marea Neagră.

Majoritatea dintre ei nu au ieșit niciodată din sat și de aceea Bogdan Tănasă dorește să îi facă să uite de greutățile de zi cu zi și să se bucure de viața de copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`