Prima pagină » Titlurile zilei » O „săgeată“ a clanului Corduneanu, acuzată că a păcălit doi ieșeni! Oamenii spun că au dat mii de euro pentru a primi o locuință socială!

O „săgeată“ a clanului Corduneanu, acuzată că a păcălit doi ieșeni! Oamenii spun că au dat mii de euro pentru a primi o locuință socială!

20 apr. 2022, 02:06, 17 ,
Violina GORCINSCHI în Titlurile zilei

Ștefana Beatris Moloman și Constantin Iulian Moloman sunt doi tineri ieșeni care susțin că ar fi fost păcăliți de o “săgeată” a clanului Corduneanu, Dănuț Ilincariu, după ce acesta le-ar fi promis că îi va ajuta să obțină o locuință socială în schimbul sumei de 7.500 de euro, care ar fi ajuns în mâinile mai multor persoane. În schimb, Dănuț Ilincariu neagă acuzațiile aduse de cei doi ieșeni și afirmă că el ar fi vrut să îi ajute fără a le cere bani.

O “săgeată” a clanului Corduneanu este acuzată de doi ieșeni că i-ar fi păcălit, promițându-le o locuință socială soților care nu aveau unde să stea. Mai mult, Ștefana Beatris Moloman și Constantin Iulian Moloman spun că ieșeanul s-ar fi folosit de relațiile pe care acesta le-ar fi avut.

Cei doi soți au început toate procedurile legale pentru a-și recupera suma de bani pierdută sau locuința pe care au renovat-o, cu speranța că vor rămâne acolo așa cum li s-ar fi promis, timp de minimum 5 ani.

Doi ieșeni spun că ar fi fost păcăliți de o „săgeată“ a clanului Corduneanu: „I-am dat 7.500 de euro!”

Ștefana Beatris Moloman și Constantin Iulian Moloman sunt cei doi soți ieșeni care îi aduc acuzații grave apropiatului clanului Corduneanu. Aceștia susțin că, în martie 2021, au hotărât să depună o cerere pentru a obține o locuință socială, deoarece vechiul imobil în care locuiau era propus spre demolare. Dănuț Ilincariu s-ar fi oferit să le întindă o mână de ajutor în schimbul mai multor mii de euro.

„I-am dat 7.500 de euro în total. Totul a început așa: m-am întâlnit cu Dănuț Ilincariu la Primărie. El ne-a spus că sora și cumnatul lui lucrează acolo și că ne poate ajuta în schimbul unor sume de bani. Noi, pentru că nu aveam unde locui, am fost de acord. Mi-a cerut mai întâi 2.500 de euro pentru o directoare, apoi 1.500 de euro pentru sora lui, să-mi poată obține un contract, și 1.500 de euro pentru el, în momentul în care ne-a dat cheia. Noi am observat că nu ne-a făcut un contract, dar ne-a tot amânat și ne-a spus că trebuie să plătim toate datoriile pe care doamna care a locuit înainte acolo le avea. Am fost de acord și cu asta, ce să facem?!… Am avut încredere și am tot așteptat. Am renovat între timp apartamentul, pentru că erau condiții aproape inumane”, a declarat Constantin Moloman.

Cei doi soți au subliniat că au avut încredere în Dănuț Ilincariu și, pentru că erau condiții precare de trai în acel apartament, s-au apucat să renoveze locuința, sperând că vor rămâne acolo câțiva ani buni. Dar surpriza a fost de proporții când, după un an, au fost înștiințați că trebuie să plece de acolo.

„Noi ne-am apucat și am renovat apartamentul pe care l-am primit, pentru că nu erau condiții de trăit acolo. Am investit mii de euro ca să poată arăta așa ca în fotografiile de acum. Și, deodată, Dănuț Ilincariu s-a apucat din nou să ne ceară bani! A început cu 2.500 de euro și eu nu am mai vrut să îi dau bani, pentru că, dacă o făceam permanent, probabil m-ar fi lăsat să locuiesc în continuare. Dar noi am muncit în Anglia pentru a strânge niște bani, nu i-am furat. Și, uite-așa, am primit înștiințare de la Primărie că trebuie să eliberez spațiul”, destăinuie cu amărăciune Constantin Moloman.

Dănuț Ilincariu neagă acuzațiile care i-au fost aduse

Dănuț Ilincariu le-a declarat reporterilor cotidianului BZI că nu a luat niciun ban de la cei doi tineri și că nu le-ar fi promis vreo locuință socială. Acesta susține că a vrut doar să îi ajute, oferindu-le camera de cămin a unui prieten de-al lui, deoarece soții Moloman nu aveau unde să locuiască.

„Nimic din ce au spus nu este adevărat! Nu a fost niciodată discuția să obțină o locuință socială prin intermediul meu. Ei nu aveau unde să locuiască, iar un prieten de-al meu avea o cameră de cămin liberă. Doamna care locuia înainte acolo nu a mai prelungit contractul și… asta e situația! Eu doar i-am ajutat să locuiască în acea cameră, iar ei m-au reclamat. Nu am promis niciodată că le obțin o locuință socială și nu am cerut bani de la ei. Au stat acolo un an și ceva. Cum să facă asemenea afirmații mincinoase?! Cum pot ei să facă renovare într-o cameră care nu este a lor?!”, a declarat Dănuț Ilincariu.

Acesta a mai subliniat faptul că tinerii au formulat o plângere la Parchet împotriva sa, dar încă nu s-a încheiat cazul.

„Ei au făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași împotriva mea și cred că ar trebui să așteptăm rezultatul. Încă nu s-a confirmat nimic.  Ei m-au amenințat mereu că vor face demersurile acestea și mi-au mai adus la cunoștință faptul că au… „probe” împotriva mea! Probabil că, pentru că nu au mai fost lăsați să locuiască acolo, au început să arunce cu vorbe grele la adresa mea”, a adăugat Ilincariu Dănuț.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o altă situație în care s-a regăsit Ilincariu. Amintim că, de-a lungul timpului, în presă au apărut informații potrivit cărora Ilincariu ar fi un apropiat al clanului Corduneanu.

Avocata Iulia Medeleanu: „Vreau să obțin strămutarea cauzei!”

Avocata soților Moloman precizează că cei doi clienți mai pot locui în casa oferită de municipalitate. Iulia Medeleanu spune că va face tot posibilul ca să-și ajute clienții.

„Lor (soților Ștefana Beatris Moloman și Constantin Iulian Moloman – n.r.) li s-a pus la dispoziție spațiul închiriat, acesta fiind de esența unui contract de locațiune, în schimbul unei chirii. Chiria și utilitățile au fost plătite în fiecare lună. Au avut comportamentul unor chiriași de bună credință. Ei s-au trezit cu această notificare de evacuare din partea Primăriei în momentul în care au refuzat să îi mai dea bani lui Dănuț Ilincariu. Deocamdată, ei au dreptul să dețină imobilul până primesc despăgubirile integral. Aceste despăgubiri vor fi evaluate de instanță. Persoanele sunt prejudiciate. Au muncit enorm ca să își ia o cameră, pentru care, de un an, li se cer bani constant. Vreau să obțin strămutarea cauzei”, a declarat avocata celor doi ieșeni, Iulia Medeleanu.

Cei doi ieșeni, Ștefana Beatris Moloman și Constantin Iulian Moloman, au spus că vor să facă publice aceste acuzații împotriva lui Dănuț Ilincariu deoarece nu vor ca alte persoane să treacă prin ce au trecut ei. Totodată, aceștia susțin că, de fapt, ar mai fi persoane în situația lor.

„Mai sunt persoane care trec prin aceeași situație ca a noastră. Noi am muncit cu greu pentru a obține o locuință. Am făcut-o să arate a casă de om, pentru că știam că vom locui noi acolo și am sperat că vom primi contractul pe 5 ani și, ulterior, să ni se prelungească… Dar am ajuns să stăm cu teama că vom sfârși pe străzi”, a declarat cu ochii-n lacrimi Ștefana Beatris Moloman, care susține că ar fi fost păcălită de o “săgeată” a clanului Corduneanu.

Comentarii
  • Cautati procurori si judecatori ,SPECIALI DE PENSII si cazatii in celule.ASA INCEPE CURATENIA

  • Stere Gulea pt proști

    Individul asta de mult trebuia sa fie în pușcărie alături de corduneni. Dar cuiva i sa făcut milă de ei. Enumerați faptele și dosarele pe care le au de la ,,marea milă ” a statuii legate la ochi. Că de aia e legată la ochi, ca să nu vadă ce trebuie.

  • Meloman gata ai devenit și tu sifon ??auziți și voi cum merg smecheri ăștia de carton la garda ca la cofetărie cu sotiile de mână :)))))

  • Câți ca el sunt și cu firme de construcții fantomă cu adrese la birou avocați….Boboc Florin…

  • Tigani mincinoși pentru a fi credibili

  • Ăștia țiganii șanț sfinti tare

  • Jion stai în treaba ta

  • De unde ai tu atîta bună voință să ajuți tu să le dai cheia tu nu faci un pas ilincarule fără să jupești prin minciună atenție toate au un sfârșit

  • Moloman vroiai sa stai toată viata în chirie la om pentru 7500 care iai dat ?? :))) ai sărit în bratele la milițieni acum nu mai ești pl rușine mare

  • Cu banii ăia o cumpăra. Doar era o cameră de cămin. Prostia costă. Și e normal să meargă la gardă, dacă a fost înșelat. Asta nu e sifoneală,e dreptatea lui.Claca la pitici sunt cei mai mari sifonari,inclusiv ei. De câte ori le-a dat lumea în bot ,ei au fugit la gardă. Așa au făcut negurile și cu Oarza,și cu Diavolul și cu toți. Nu mai mâncati la kakk

  • Florin Calin

    De unde mai este si asta smecher ?

  • Moloman iulian

    Luați și comentati că GUNOIELE sa vă ia 25 de mii de euro și să vă dea tapa
    Sunt sifon asai
    Bagamias pl in morți și răniți voștri de GUNOIE
    Ce vreți să fac să îl omor să mă duc la pușcărie
    Voi sunteți șmecheri nu aveți o țigară in buzunar

  • Mai nou si asta e apropiat al clanului corduneanu?:))) ce e si mai nou nu prea ii mai merg inselaciunile si sa cam apucat de prostitutie din una in alta ca sa mai traiasca si el:))) toate au un sfarsit papitoiule

  • da nu stiu cine e ilincaru asta da un tigan de unde sa dea 25 de mii de euro si apoi o camera e 8 mii cu totul .tigani mincinosi

  • nu stiu cine e ilincaru asta dar tiganoii astia de unde sa dea 25 de mii ? au muncit? ce gluma mai e si asta .

  • de unde sa aiba rapanosul asta 25 de mii .mai e si analfabet

  • asta nu stie sa scrie si pozeaza mii de euro .moloman este un tiganoi mizerabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`