Prima pagină » Actualitate » O româncă din Elveția a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei: „Prețurile sunt la fel ca în România!”
O româncă din Elveția a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei: „Prețurile sunt la fel ca în România!”

O româncă din Elveția a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei: „Prețurile sunt la fel ca în România!”

20 sept. 2024, 10:14, 1 ,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Creșterea prețurilor la alimente în România i-a determinat pe mulți români din străinătate să arate diferențele. Așa a procedat și o româncă din Elveția, care a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei. Anda Rotta este o româncă stabilită în Elveția și a spus că a reușit să facă foarte multe cumpărături la prețuri asemănătoare cu România.

O româncă din Elveția a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei

O româncă stabilită în Elveția arată ce se poate cumpăra acolo cu 250 de lei. Anda Rotta a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care arată ce a reușit să cumpere cu 250 de lei. Compararea prețurilor la supermarket din România cu cele din occident a început să devină un trend în spațiul online, lucru datorat creșterii tot mai mare a prețurilor din România.

Anda este stabilită în Elveția, una dintre cele mai scumpe țări ale lumii. Ea a postat un videoclip care a devenit viral pe platforma TikTok, în care le prezintă oamenilor din spațiul online prețurile alimentelor pe care le-a achiziționat. De asemenea, ea compară aceste prețuri cu România.

Tânăra a văzut că prețurile de acolo sunt asemănătoare cu cele de la noi, în condițiile în care salariul mediu anual din Elveția este în jurul a 60.000 de coroane elvețiene (CHF), echivalentul a 63.000 euro, deci peste 5.000 de euro lunar. De prețurile mari din România s-au convins și doi români întorși din Italia.

Acest lucru îi nemulțumește pe români, al căror salariu mediu net lunar pe economie este de doar 5.242 de lei, conform Institutului Național de Statistică.

„Haideți să vedem ce cumpărături am făcut în Elveţia pentru 50 de franci, care sunt aproximativ 250 de lei. Când am venit aici, toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă și așteptările mele au fost cumva foarte negativiste. Au fost foarte pesimiste”, a precizat Anda Rotta.

Ce cumpărături a făcut românca

Anda și-a cumpărat multe fructe și legume, însă și smântână sau bacon, iar prețurile i s-au părut foarte mari.

„Și acum o să vedem cam de 250 de lei ce cumpărături am făcut. Mie, sincer, la majoritatea lucrurilor, prețurile nu mi s-au părut atât de departe de România. Eu am luat de la legume și fructe cam cele mai scumpe chestii, pentru că le-am luat pe toate ambalate. A fost prima dată când am mers la supermarketul ăla și nu eram foarte familiară, așa că am zis că le-am luat de direct ambalate ca să mă duc la self-scanner“, a menționat Anda.

Românca a adăugat și celelalte cumpărături făcute.

„Astea sunt 500 de grame de smochine, 250 de grame de zmeurică. Ador zmeurica. 300 de grame de ciuperci champignon. Două pungi din astea de usturoi, pentru că fac supă cremă de usturoi astăzi. Am mai luat acești ardei. Nişte piersicuțe din astea plate. Acestea au fost jumătate de kilogram, 1,85 de franci. Apoi 200 de grame de morcovei din ăştia micuți, baby carrots. La unt m-am uitat specific, pentru că țin minte că în România mi se părea că e foarte scump și a fost 4,50 franci, deci echivalentul a 22 de lei. Trei smântânele de gătit, busuioc proaspăt şi bacon”, a spus Anda Rotta.

Româncă din Elveția, ce a arătat ce a cumpărat cu 250 de lei, și-a mai luat sare de mare, pe care a plătit aproximativ 15 lei, preț care i s-a părut destul de ridicat și 1,5 kg de cartofi.

Comentarii
  • Să mă bată fenomenul, deci stimați redactori, Elveția are ….franci elvețieni că moneda, nicidecum coroane, iar 63000 de euro nu este mai mult decat 5000 eur ci este de peste 10 ori mai mult! Gazetarul cred că era beat mort când a scris articolul. Cât despre preturile din Romania, toți știm, in afara de Ciolacu și alți politicieni de cacao! Așteptăm cu nerăbdare alinierea salariilor la nivelul prețurilor. La sfârșitul anului, cel mai ieftin pachet de țigări va costa… 5 eur, benzina că n Austria, gazul că n Germania, curentul ca-n Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`