Prima pagină » Turism » Info Turism » O reteta traditionala din regiunea Oltenia: Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
O reteta traditionala din regiunea Oltenia: Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

O reteta traditionala din regiunea Oltenia: Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

12 mart. 2020, 12:48,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:29737;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

O reteta traditionala din regiunea Oltenia. Despre mâncarea oltenească s-a dus vestea în toată lumea. În această regiune istorică a României, mâncarea trebuie să fie consistentă, să sature şi nu în ultimul rând să fie delicioasă. Mulţi dintre cei care vizitează Oltenia umplu blogurile de impresii şi reţete furate de pe meleagurile olteneşti. Mai jos vă prezentăm o reţetă de ciorbă de fasole boabe cu cârnaţi, tarhon şi smântână, presărată cu pătrunjel verde.

Ingrediente

500 g de fasole albă;
300 g de cârnaţi afumaţi;
1 lingura de făină;
2 crenguţe de tarhon;
1 linguriţă de zahăr;
100 g de smântână;
ulei;
oţet;
1 legătură de pătrunjel verde;

O reteta traditionala din regiunea Oltenia. Mod de Preparare

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seară până dimineaţa. A doua zi, se scurge de apă în care a stat şi se pune la fiert în 3 l de apă rece, împreună cu tarhonul.
După câteva clocote, apa se aruncă şi se înlocuieşte cu alta. Atenţie mare: apă trebuie să fie neapărat fierbinte.
Când fasolea este aproape fiartă, se adăugă cârnatul tăiat bucăţi potrivite.
Facem un rântaş uşor din faina şi ulei apoi se adăugă zahărul şi se subţiază cu apă din oala în care fierbe fasolea.
După ce fasolea şi cârnatul sunt fierte, se scoate tarhonul şi se adăugă rântaşul, amestecând şi lăsând să mai fiarbă câteva minute.
Ciorba se acreşte după gust cu oţet şi se adăugă smântână. Se potriveşte de sare şi se stinge focul.
Atunci când o servim, se presara pătrunjel verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *