Prima pagină » Turism » Info Turism » O reţetă tradiţională din regiunea Muntenia: Şuncă fiartă în oţet, cu boia şi cimbru
O reţetă tradiţională din regiunea Muntenia: Şuncă fiartă în oţet, cu boia şi cimbru

O reţetă tradiţională din regiunea Muntenia: Şuncă fiartă în oţet, cu boia şi cimbru

26 dec. 2019, 16:53,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:32008;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Şuncă fiartă în oţet. Sezonul rece reprezintă pentru majoritatea romanilor perioada în care pregătesc tot felul de preparate din carne de porc. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, gospodinele încearcă reţete tradiţionale specifice zonei în care locuiesc. Un preparat gustos perfect pentru masa de Crăciun este şunca de porc tradiţională. Mai jos vă prezentăm o reţetă de şuncă proaspătă, fiartă în oţet, cu dafin, busuic, cimbru şi piper, apoi pudrata cu boia.

Şuncă fiartă în oţet. Ingrediente

1 bucată de şuncă proaspătă, neafumata;

1 pahar de oţet;

1 foaie de dafin;

1 crenguţa de busuioc;

1 crenguţa de cimbru;

boia dulce;

cimbru mărunţit;

boabe de piper.

Mod de preparare șuncă fiartă în oţet, cu boia şi cimbru

Luăm bucata de şuncă şi o punem la fiert cu două căni de apă. În această apă adăugăm oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru.

După ce aceasta a fiert bine, se scoate şunca pe un tocător de lemn, sau pe un banc de lucru. Sunculița se lăsă puţin să se răcească, apoi se pudrează cu cimbru mărunţit în partea de jos şi cu boia în partea de sus.

Preparatul se lasă la răcit o zi, timp în care şuncă îşi trage din aroma condimentelor. După ce aceasta s-a răcit o tăiem felii şi e gata pentru a fi consumată.

Mod de servire

Se serveşte cu muştar sau cu hrean, alături de un pahar de palincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *