Prima pagină » Turism » Info Turism » O reteta traditionala din regiunea Moldova: Alivenci moldovenesti
O reteta traditionala din regiunea Moldova: Alivenci moldovenesti

O reteta traditionala din regiunea Moldova: Alivenci moldovenesti

19 feb. 2020, 10:29,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:32725;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

O reteta traditionala din regiunea Moldova. Una dintre cele mai cunoscute bucătarii din tara noastră este bucătăria moldoveneasca. Aceasta este foarte apreciaata de turiștii care își petrec vacantele pe aceste meleaguri. Pe lângă cunoscutele poale-n brâu, gospodinele din aceasta zona fac și alivenci moldovenești. Mai jos vă prezentam o astfel de rețetă tradițională.

Ingrediente

1 l de lapte;

300 g de malai grișat;

500 g brânză de vaci;

250 g de smântână;

150 g de unt;

50 g de faina;

4-5 oua;

sare.

O reteta traditionala din regiunea Moldova. Mod de preparare

Laptele, 100 de g de unt și sarea se pun într-un ceaun de 3 l și se fierb (fară a afuma laptele).

La primul clocot, se adaugă mălaiul, amestecând că să nu se formeze cocoloașe. Se îngroașă circa 5 minute, după care se ia de pe foc.

Se despart gălbenușurile de albus, iar albușul se bate spuma alaturi de un paro de sare. Apoi mărunțim braza.

Când fiertura e aproape rece, se adaugă brânză mărunțită, smântână, gălbenușurile și faina și se amesteca.

Imediat după, adaugăm albușurile bătute spuma și amestecam compoziția.

Urmează operațiunea de coacere. Astfe, ungem tava cu ulei sau unt apoi o tapetam cu faina.

Întreagă composite a sezam în tava și se da la cuptor pentru circa 40-50 de minute.

Când e gata, se taie în pătrate și se servesc calde, cu smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *