O reteta traditionala din regiunea Dobrogea. Una dintre cele mai fascinante provincii romanești este Dobrogea. În același timp este și una dintre cele mai vizitate regiuni ale României, asta datorita poziției, respectiv are deschidere la Marea Neagra. Zona Dobrogei este cunoscuta de către turiști și pentru cultura gastronomica, interferentele culturale spunandu-și cuvântul.
Mai jos vă presenta o rețetă tradițională care se prepara din bătrâni, mai ales în zona Dobrogei.
O reteta traditionala din regiunea Dobrogea. Descriere Ciorba de burechite
Ciorba de legume cu borș și perișoare în aluat.
Ingrediente
1/2 kg de carne tocata;
1 morcov;
1 păstărnac;
2 cepe;
3 oua;
1 l de borș;
suc de roșii;
câteva fire de leuștean;
sare și piper.
Mod de Preparare Ciorba de burechite
O ceapa, morcovul și păstărnacul se curata, se spală și se taie mărunt, apoi se pun la fiert, împreună cu sucul de roșii;
Carnea tocata se amesteca cu cealaltă ceapa tocata mărunt, pătrunjel tăiat fin și 2 oua. Din amenstecul rezultat se formează perișoare.
Dintr-un ou și putina apa se face o foaie de tăiței, care se întinde cât se poate de mult.
Din aceasta foaie se taie dreptunghiuri în care se pun perișoarele, după care se împăturesc bine.
Când ciorba este aproape gata, se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă borșul și burechitele cu perișoare.