Prima pagină » Turism » Info Turism » O reteta traditionala din regiunea Bucovina: Bors de sfecla cu cartofi si smantana
O reteta traditionala din regiunea Bucovina: Bors de sfecla cu cartofi si smantana

O reteta traditionala din regiunea Bucovina: Bors de sfecla cu cartofi si smantana

25 feb. 2020, 14:28,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:31410;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

O reteta traditionala din regiunea Bucovina. Una dintre cele mai faimoase destinații de vacanta din tara noastră este frumoasa Bucovină. Turiștii care ajung pe aceste meleaguri stiu că aici se mănâncă că la mama acasă, după rețete vechi de sute de ani. Când vorbim de aceasta regiune, la nivel gastronomic, este identificata cu vestita ciorba rădăuțeană. Însă, aici, o să găsiți și altfel de ciorbe și supe mai puțin cunoscute. O rețetă specifica zonei bucovinene este și borșul de sfecla roșie cu cartofi și smântână.

Rețeta este o delicioasa fiertura, borșul de sfecla cu cartofi și smântână e sănătos și hrănitor.

Ingrediente

500 g de cartofi;

250 g de sfecla roșie;

200 g de smântână;

400 g de ceapa;

100 g de morcovi;

3 oua;

100 g de bulion pasta;

100 g de pătrunjel verde;

200 ml de ulei;

sare;

borș, după gust.

O reteta traditionala din regiunea Bucovina. Mod de Preparare

Legumele se taie mărunt, cartofii în cuburi, iar sfecla se curata și se se rade.

Apoi, legumele se prăjesc în ulei, după care se sting cu bulion și putina apa fierbinte.

Acestea se pun apoi într-o oala cu apa fierbinte, în care se adaugă și sfecla și cartofii.

Se lasă să fiarbă, apoi se drege cu smântână și oua și se înăcrește cu borș. Se adaugă sare după gust și se presară verdeață tocata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *