Prima pagină » Turism » Info Turism » O reţetă tradiţională din regiunea Ardeal: Tocană de miel ca pe Tarnava
O reţetă tradiţională din regiunea Ardeal: Tocană de miel ca pe Tarnava

O reţetă tradiţională din regiunea Ardeal: Tocană de miel ca pe Tarnava

09 ian. 2020, 14:33,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:33561;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Reţetă tradiţională din regiunea Ardeal. Dacă vorbim despre bucătăria ardelenească avem numai cuvinte de laudă. Toată lumea ştie că în Transilvania se mănâncă bine, că la mama acasă. Bucătăria tradiţională ardeleneasca reflectă diversitatea etnică de aici, diversitate care a dus la o cultură gastronica cunoscută la nivel mondial. În Ardeal, mâncarea se face cu răbdare şi se pune suflet. Una dintre cele mai bune mâncăruri ardeleneşti este tocană de miel că pe Târnava. De obicei tocană este o alternativă la friptură clasică la cuptor, în unele zone fiind cunoscută ca şi mâncărică de miel. De obicei în tocană, pe lângă carne, se adăugă tot felul de legume, în funcţie de reţetă şi de gusturile fiecăruia.

Mai jos vă prezentăm o tocană din carne de miel, cu ceapă, ou şi boia, cum se mănâncă pe la Târnăveni.

Reţetă tradiţională din regiunea Ardeal. Ingrediente tocană de miel

1,6 kg de carne de miel;

200 g de untură;

800 g de ceapă;

2 ouă;

10 g de boia;

100 g de făină;

50 g de verdeaţă;

50 g de sare;

10 g de piper.

Mod de Preparare Tocană de miel că pe Târnava

Carnea se taie în bucăţi, se spală şi se pune la prăjit în untura încinsă.
Ceapă se taie peştişori, se adăugă peste carne şi se dă la cuptor, pentru a fierbe înăbuşit.Între timp ouăle se amestecă cu făină. Când ceapă s-a topit, se scoate, se adăugă sare, boia, piper, ouăle cu făină, se stinge cu apă caldă şi se fierbe până când carnea este gata. Se adăugă verdeaţă tocată mărunt. De obicei se serveşte cu mămăliguţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024