O reteta rapida preparata la tigaie este urmatoarea reteta de ciuperci cu usturoi si vin, o mancare sanatoasa si tare gustoasa, simpla de preparat pe care o mananci cu pofta cu orice ocazie.
Ingredientele sunt pentru 2 portii iar timpul de preparare este de maxim 20 minute, poate fi si o reteta de post daca elimini untul.
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
50 ml vin alb
5 catei de usturoi
2 linguri unt
2 linguri ulei
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru macinat
2 lingurite patrunjel uscat macinat
Mod de preparare:
Spala ciupercile, daca sunt mari le tai sferturi sau felii, daca sunt mici le lasi intregi.
Curata usturoiul si il tai feliute.
Incinge o tigaie si pune untul, uleiul, usturoiul si amesteca timp de 1 minut.
Adauga ciupercile si amesteca timp de 1 minut.
Stropeste cu vin si condimenteaza cu sare, piper, patrunjel uscat si amesteca.
Gateste ciupercile la tigaie amestecand periodic pana cand zeama scade iar ciupercile prind culoare.
Cand ciupercile sunt frumos rumenite opreste focul si serveste-le imediat cat sunt calde cu mamaliga sau paine de casa si un vin bun.