Rețeta originală de cușcuș a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, însă și-a păstrat principalele caracteristici. Se consideră că acest preparat provine din Maroc și este unul plin de nutrienți și foarte gustos.
Rețeta originală de cușcuș se prepară, de obicei, în cuscuseră, un recipient tradițional format din două vase de gătit la aburi, așezate una peste alta. Partea inferioară se numește Marga sau Macfool, un fel de oală în care se gătesc carnea și legumele. Partea superioară se numește Mafaradda, Alcuzcucero sau Coscas și este un vas cu fundul perforat în formă de strecurătoate și se folosește la gătirea ingredientului principal.
Care este rețeta cu cușcuș originală
Cușcușul este un aliment tradițional din regiunile de nord ale Africii, în special din țările precum Maroc, Algeria și Tunisia. Tocmai de aceea se consideră că rețeta originală de cușcuș provine din această parte a lumii. Acest aliment este foarte popular, totuși, și în țările din Orientul Mijlociu și din Europa de Sud.
Acest aliment este făcut din grâu dur pre-copțit și poate fi considerat o formă de paste granulare sau bulgur. Procesul de fabricare implică aburirea grâului, urmată de uscare și zdrobire pentru a obține granulele de cușcuș.
Apariția cușcușului poate fi urmărit de-a lungul secolelor, iar acesta a fost un aliment esențial pentru populațiile din regiunea Maghreb, partea de nord-vest a Africii. De-a lungul timpului, cușcușul a fost adoptat și în bucătăriile altor culturi, datorită versatilității sale și faptului că poate fi pregătit ușor și rapid.
Cușcușul poate fi inclus într-o varietate largă de feluri de mâncare, permițând diversificarea dietei și consumul de nutrienți variați. Cușcușul este rapid și ușor de preparat. Acest aspect îl face o opțiune convenabilă pentru persoanele ocupate și pentru persoanele care sunt la dietă, acesta fiind sățios și sănătos.
Astfel că, aveți nevoie de 1/4 cană semințe de pin, 2 linguri unt nesărat, 1 șalotă mică, tocată 1/4 linguriță sare kosher, 1/4 linguriță piper negru, 1/4 linguriță chimen măcinat, 2 căni supă de legume sau supă de pui, 1 cană cușcuș integral, 1/3 cană stafide aurii, 1/4 cană pătrunjel proaspăt tocat, 2 linguri sucul de lămâie proaspăt stoarse, 1 lingură ulei de măsline.
Indicații de preparare
Primul pas este să încălzești cuptorul la 180°C. Răspândește semințele de pin într-un singur strat pe o tavă pentru copt. Rumenește-le în cuptor până devin aromate și ușor aurii, timp de 5 până la maxim 7 minute, amestecând.
Supraveghează-le și nu te îndepărta în timpul ultimelor minute pentru a te asigura că acele prețioase nuci de pin nu se ard. Transferă-le imediat într-un bol pentru a opri procesul de gătire și pentru a te asigura că tava fierbinte nu le va arde după ce le scoți din cuptor.
O rețetă de genul acesta se poate transforma și în ceva dulce, adăugând fructe de toamnă sau orice alt tip, după dorință.
Într-o tigaie mare, topește untul la foc mediu. Adaugă șalotele și gătește-le timp de 3 minute, până încep să se înmoaie. Adaugă sarea, piperul și chimenul și gătește-le timp de 30 de secunde, apoi toarnă supa.
Crescând temperatura la foc mare, adu-l în punctul de fierbere. De îndată ce lichidul începe să fiarbă, îndepărtează tigaia de pe foc. Amestecă cușcușul, acoperă-l și lasă-l să stea timp de 10 minute. Cu o furculiță, desfă cușcușul.
Adaugă stafidele, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și nucile de pin prăjite în tigaie, apoi amestecă ingredientele împreună pentru a le combina. Gustă din această rețetă de cușcuș și ajustează condimentele după dorință.
cușcuș e la măta la țară !
Kuskus e rețeta originală !