Prima pagină » Culinar » O rețetă delicioasă pentru mini pavlova! Iată cum să faci un desert simplu și dulce

O rețetă delicioasă pentru mini pavlova! Iată cum să faci un desert simplu și dulce

21 feb. 2025, 12:45,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești în căutarea unui dulce cu care să răsfeți toată familia, ori toți prietenii, poți încerca o rețetă de mini pavlova care este alegerea perfectă. Acestea prăjiturele elegante și rafinate au fost numite după celebra balerină rusă Anna Pavlova și îmbină perfecțiunea texturii crocante cu propețimea cremoasă a mascarpone-ului.

Desertul mini pavlova cu frișcă, mascarpone și fructe este un dulce deosebit creat în cinstea balerinei Anna Pavlova. Este o prăjitură dulce, ușoară și fină. Desertul poate fi pregătit și ca tort, dar și în variante mini, porții individuale ca să fie ușor de servit.

O rețetă delicioasă pentru mini pavlova

Dacă este să faci o pavlova perfectă, atunci ar trebui să știi că ar trebui să își păstreze culoarea albă chiar și după ce a stat o oră, o oră jumătate la cuptor. O pavlova perfectă nu trebuie să fie perfectă. Rețeta de mini pavlova nu este una complicată, doar că are mici detalii și secrete de care e musai să ții cont dacă vrei un rezultat perfect.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că zahărul trebuie să fie complet topit în albușuri, pentru asta trebuie să ai grijă inclusiv la granulele de zahăr care rămând accidental lipite pe pereții bolului. Dacă vei ignora acest mic și, aparent, nesemnificativ detaliu e posibil să fie afectată textura bezelei întrucât zahărul atrage umezeala și te vei trezi cu picături de apă care îi vor distruge textura crocantă mai devreme decât este cazul.

Un prim echipament necesar este un termometru de gătit pentru bucătărie. Dacă încă nu ai așa ceva în casă, atunci e musai să îți cumperi. Acest echipament este necesar pentru a măsura temperatura albușelor de pe baia de abur, va fi mai greu să faci acest lucru pe ghicite. Ca fapt divers, e bine să reții că zahărul este topit în albușuri la temperatura de 53 de grade Celsius. Iată cum se face și o rețetă de biscuiți simpli.

Pentru bezea vei avea nevoie de 200 g albuș de ou; 400 g zahăr; 15 g zeama de lămâie; 15 g amidon de porumb și 2 g sare. Iar pentru crema de mascarpone vei folosi 150 g smântână de frișcă naturală cu grăsime 33-36%; 150 g mascarpone și 45 g zahar pudră. La decorare vei avea nevoie de fructe de pădure.

Indicații de preparare

Într-un bol de inox vei pune albușul, zahărul și sarea. Se recomandă folosirea unui vas metali întrucât dacă vei folosi un bol de sticlă sau de ceramică, există riscul ca acestea să se spargă de la căldură. Cu un tel tip pară se amestecă cele trei ingrediente.

Se așază bolul cu albușuri și zahăr peste un vas în care se fierbe apa la foc mic. E important să ai grijă ca baza vasului în care sunt albușurile să nu intre deloc în contact cu apa deoarece va duce la închegarea albușurilor. Se țin albușurile pe baie de aburi, amestecând continuu, până când compoziția atinge temperatura de 65 de grade Celsius. Întreaga operațiune durează circa 5 maxim 10 minute.

Trebuie să vă asigurați că zahărul este topit în totalitate, așadar trebuie să ai grjiă ca nici măcar pe pereții bolului să nu existe zahăr netopit. Cât timp se gătesc albușurile la abur, periodic va trebui să cureți pereții bolului după resturi de zahăr. Aceste resturi dacă nu ajung a fi topite vor atrage ulterior în bezeaua coaptă umiditate inutilă care îi va afecta textura crocantă.

Se transferă compoziția în bolul mixerului și se mixează la viteză medie până când se răcește la temperatura camerei, durata fiind de 10-15 minute, în funcție de cantitatea de albuș. După 15 minute se adaugă sucul de lămâie și se continuă mixarea, apoi la final se încorporează amidonul.

Se pune pe tavă o foaie de copt, cu ajutorul unui poș cu dui în formă stelată, se formează bezelele. Ca ajutor poți schița pe foaia de copt niște cercuri pe amplasamentul cărora poșăm albușurile bătute. Ca formele să iasă cât mai perfecte, e recomandat să țineți poșul la 90 de grade față de suprafața pe care vei poșa. Se usucă în cuptor la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, cu modul de coacere sus-jos cu ventilare, timp de 80-100 de minute.

Modul în care se face crema

În bolul mixerului, se combină mascarpone, frișca și zahărul pudră. Apoi se începe mixarea la viteză mică, pentru a se asigura o omogenizarea completă a ingredientelor. O dată ce e gata, nu mixa în continuare.

Treptat, se mărește viteza mixerului până la nivel maxim , apoi la viteza maximă se mixează crema până devine fermă. Din momentul în care crema e făcută, nu mai insista cu mixatul, bătută prea mult crema riscă să se taie. Se pune crema în poș și se modelează în coșulețe de bezea. Crema e musai să se utilizeze ccât mai repede după mixare, așadar evită să o prepari prea devreme.

Pe fiecare bezea cu cremă se așază fructe. Cele mai potrivite sunt fructe mai acruțe care balansează dulcele bezelelor. Se poate prepara, de asemenea, un sos de fructe pregătit pe loc prin mixarea fructelor la blender.

Foarte potrivită este și așezarea unei frunzulițe de mentă pe fiecare bezea. Această rețetă de mini pavlova de păstrează bine la rece, acoperită și izolată de restul frigiderului pentru că tinde să preia alte gusturi și mirosuri din frigider.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Cine e românul care a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49. Omul a plecat acasă cu peste 6 milioane de euro
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Anunțul neașteptat pe care Teodora și Alex Marcu, foștii concurenți Insula Iubirii, l-au făcut în mediul online. Reacția fanilor
Playtech.ro
2.500 de lei de la stat pentru studenţi. Banii vor putea fi folosiţi pentru plata chiriei
observatornews.ro
"Fetele i-au fost trimise special lui Van Damme". Actorul ar fi ştiut că minorele sunt traficate şi exploatate. Cum ar fi fost mascată afacerea
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Icoana care îndeplinește dorințe. Biserica asaltată de credincioși
SportpeSurse
Amantlâcul care a ruinat familia Trump l-a făcut pe liderul SUA să arate cu degetul către Rusia și Vladimir Putin
Playtech.ro
Intră banii pe card astăzi, 1 aprilie. Du-te și verifică soldul, sunt sute de lei care te așteaptă pentru a fi cheltuiți în casă
Dailybusiness.ro
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
RomaniaTV
Cum a ajuns să arate iubita lui Prigoană, după moartea lui. Toți și-au dat coate când au văzut-o. Cum a apărut îmbrăcată la un eveniment!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea zilei! A murit! I s-a făcut rău pe scenă, în timpul concertului!
redactia.ro
Câte clase are, de fapt, Piedone. S-a lăsat de școală după ce a avut media  5,33
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 aprilie 2025
02 aprilie 2025