Prima pagină » Local » O rețea întreagă de proxeneți a fost anihilată! Acum, 8 indivizi ce obligau fete să se prostitueze riscă să ajungă la pușcărie! Prostituatele de „lux” erau racolate din zona Cicoarei! (Exclusiv)
O rețea întreagă de proxeneți a fost anihilată! Acum, 8 indivizi ce obligau fete să se prostitueze riscă să ajungă la pușcărie! Prostituatele de

O rețea întreagă de proxeneți a fost anihilată! Acum, 8 indivizi ce obligau fete să se prostitueze riscă să ajungă la pușcărie! Prostituatele de „lux” erau racolate din zona Cicoarei! (Exclusiv)

14 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Opt indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de proxenetism. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Cătălin Iulian Radu, Iosif Raul Melnic, Marius Ionuț Țurcă, David Dumitru Chiriac, Alexandru Constantin Iascu, Ștefan Rareș Olaru, Marian Cătălin Agapi și Gabriel Adelin Sofian. Acuzațiile aduse în acest caz sunt cele de proxenetism și tâlhărie calificată. În dosar, patru tinere, racolate din zona Cicoarei, sunt considerate părți vătămate, iar un tânăr s-a constituit parte civilă

Patru tinere din județul Iași au fost obligate să se prostitueze! După ce totul a ieșit la iveală, opt ieșeni sunt acuzați de proxenetism! Scandalul a izbucnit după o acțiune în forță a mascaților! Astfel, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Cătălin Iulian Radu, Iosif Raul Melnic, Marius Ionuț Țurcă, David Dumitru Chiriac, Alexandru Constantin Iascu, Ștefan Rareș Olaru, Marian Cătălin Agapi și Gabriel Adelin Sofian.
Acuzațiile aduse în acest caz sunt cele de proxenetism și tâlhărie calificată. În dosar, patru tinere sunt considerate părți vătămate, iar un tânăr s-a constituit parte civilă. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cei 8 ieșeni, puși pe burtă de mascați după o acțiune în forță

Cei 8 ieșeni au intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu aproximativ două luni. La finele lui martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au demarat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și tâlhărie calificată.

„Din primele investigații efectuate, s-a constatat faptul că în perioada ianuarie – martie 2021, 8 tineri ar fi determinat 4 tinere să practice prostituția în folosul lor, în diverse locuri din municipiul Iași. De asemenea, pe data de 25 ianuarie 2021, 4 dintre tineri, prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi luat telefonul mobil și bani unui tânăr de 19 ani”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

După audieri, tinerii din Iași au fost încătușați

Oamenii legii au adăugat că, pe data de 21 martie 2021, polițiștii ieșeni au efectuat 13 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, 4 tineri cercetați pentru tâlhărie calificată și proxenetism și 4 tineri cercetați pentru proxenetism au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind duși în arest. Aceștia au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. La activități au participat și agenți din cadrul Poliției Municipiului Iași, iar activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Direcției de Operațiuni Speciale, Serviciului de Acțiuni Speciale Iași și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău”, au subliniat reprezentanții IPJ Iași.

Ulterior, indivizii au fost duși în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzațiile amintite.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaților”, au arătat atunci judecătorii ieșeni.

Potrivit anchetatorilor, fetele erau racolate din zona Cicoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`