Prima pagină » Actualitate » O refugiată din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu valize pline cu euro și dolari

O refugiată din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu valize pline cu euro și dolari

21 mart. 2022, 18:45,
BZI.ro, în Actualitate

După izbucnirea războiului, tot mai mulți oameni au început să plece din Ucraina pentru a găsi refugiu și pentru a scăpa din calea bombardamentelor pornite de trupele din Rusia.

Așa s-a întâmplat și în cazul unei femei care a plecat din Ucraina. Femeia care a trecut granița în Ungaria a plecat cu aproape 29 de milioane de dolari și un milion și jumătate de euro cash. Aceasta era soția unui politician din Ucraina și a pus banii în mai multe valize.

Soția politicianului a trecut frontiera cu o mașină înmatriculată în Ungaria

Potrivit unui fost jurnalist și politician, Serghei Lușcenko, ar fi vorba despre Anastasia Kotvițkaia, soția unui fost deputat – Igor Kotvițki. Acesta ar fi mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician influent care era bănuit de corupție.

Bărbatul ar fi fost ministru de Interne până anul trecut în vară, când și-ar fi dat demisia la cererea lui Volodimir Zelenski. Soția politicianului a trecut frontiera cu o mașină înmatriculată în Ungaria, potrivit 24tv.ua, condusă de un cetățean ungar.

Femeia a trecut granița foarte ușor în Ucraina, însă a fost controlată în Ungaria unde a fost pusă de vameși să declare întreaga sumă pe care o avea, iar procurorii de la Kiev au deschis o anchetă în acest sens.

Poliția de frontieră din România au descoperit în mașina unor refugiați ucraineni sume imense

O altă situație de acest fel a avut loc și în România, mai precis la Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

Poliția de frontieră a descoperit, sâmbătă, 12 martie, în mașina unor refugiați ucraineni, soț și soție, peste 1,6 milioane de euro și peste 50.000 de euro și nici un acest caz, banii nu au fost declarați.

De asemenea, oamenii legii au găsit în bagajele din autoturism mai multe bunuri, printre care ceasuri de lux, bijuterii și câteva zeci de genți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *