Prima pagină » Local » O răzbunare piperată! Un tânăr a fost arestat după ce a dat foc fânului în valoare de 120.000 de lei
O răzbunare piperată! Un tânăr a fost arestat după ce a dat foc fânului în valoare de 120.000 de lei

O răzbunare piperată! Un tânăr a fost arestat după ce a dat foc fânului în valoare de 120.000 de lei

28 ian. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un tânăr din Iași a fost arestat pentru 30 de zile după ce a incendiat baloți de fân în valoare de 120.000 de lei. Inițial a fost plasat sub control judiciar, însă, pe data de 26 ianuarie, judecătorii au decis că ar trebui să stea în spatele gratiilor

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au identificat un bărbat din comuna Andrieșeni, care la data de 01.01.2023 ar fi incendiat baloți de fân de pe o proprietate privată din Andrieșeni, prejudiciul creat fiind de 120.000 de lei. De asemenea, pe parcursul cercetărilor, un tânăr de 22 de ani ar fi influențat declarațiile unor martori și ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu acest incendiu.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 ianuarie a.c., cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J. Iași. La data de 21 ianuarie 2023, aceștia au ajuns în fața judecătorilor de la Judecătoria Iași, fiind plasați sub control judiciar. Ulterior, procurorii au contestat decizia judecătorilor.

A fost luat de acasă și băgat în arest

Tânărul pe nume Viorel Cojocaru a fost arestat preventiv.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași împotriva încheierii penale pronunțate de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Iași, încheiere pe care o desființează integral. Rejudecând, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, dispune arestarea preventivă a inculpatului Cojocaru Viorel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia magistraților.

Ulterior, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au pus în aplicare mandatul de arestare preventivă ce a fost emis de Tribunalul Iași pe numele tânărului în vârstă de 28 de ani, din comuna Andrieșeni. Acesta a fost depistat de polițiști pe raza comunei Andrieșeni și a fost introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un alt bărbat așteaptă să afle ce pedeapsă va primi

În noaptea de 11 spre 12 iunie 2022 a avut loc un incendiu într-o societate comercială din Târgu Frumos. Ulterior, polițiștii din Târgu Frumos au aflat că au de-a face cu un bărbat în vârstă de 56 de ani care ar fi pătruns în interiorul clădirii și ar fi incendiat mai multe dintre bunurile care se aflau acolo.

„Agenții din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos au identificat un bărbat de 56 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. În noaptea de 11 spre 12 iunie 2022, acesta ar fi distrus, prin incendiere, mai multe bunuri dintr-o societate din orașul Târgu Frumos.

La data de 17 iunie 2022, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Hârlău, instanță ce a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Anca Vîjiac.

Acum, ambii bărbați așteaptă să-și primească pedepsele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *