Prima pagină » Eveniment-Social » O rază de speranță vine de la Compania Andirino Iași care este alături de copiii din Ucraina – GALERIE FOTO

O rază de speranță vine de la Compania Andirino Iași care este alături de copiii din Ucraina – GALERIE FOTO

15 mart. 2022, 07:00,
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Copiii sunt cei mai afectați de războiul din Ucraina. Refugiații ucraineni ajung la Iași împreună cu micuții lor, iar aceștia pot să se bucure de condițiile oferite de centrele special amenajate pentru cei care au fugit din calea războiului. Compania Andirino din Iași este alături de copiii din Ucraina, aceștia organizează evenimente prin care încurajează și susțin emoțional pe micuții care au amintiri terifiante.

Ucrainenii care au fost în tranzit la Iași, dar care au așteptat ore în șir la gări și aeroporturi, au fost ajutați de voluntarii români. La Aeroportul Internațional Iași, Compania Andirino nu a lăsat copiii ucraineni să se plictisească prea mult, aceștia au amenajat un spațiu special pentru a aduce zâmbete și speranță pe chipurile micuților.

Compania Andirino Iași: „A doua zi dimineață am fost prezenți la aeroport”

Reprezentanții Companiei Andirino au spus reporterilor de la BZI că, din momentul izbucnirii războiului, au fost foarte impresionați de ceea ce trăiau cei din Ucraina și mai ales copiii și se gândeau cum ar putea să îi ajute.

„Noi, cei de la Andirino, suntem foarte activi în mediul online. Când refugiații din Ucraina au început să vină la noi, s-au creat mai multe grupuri pe facebook. Am urmărit postările și, pe 27 februarie, seara, una din ele ne-a atras atenția în mod deosebit: era nevoie de un loc de joacă pentru copii în Aeroportul Internațional din Iași. Și atunci ne-am dat seama că la acest lucru ne pricepem noi și am luat decizia să ne implicăm. Așa că, a doua zi dimineață am fost prezenți la aeroport și am amenajat o masă cu activități pentru copii, dar le-am și dăruit baloane modelate. Ulterior de la acea masă s-a ajuns la un adevărat spațiu de joacă pentru cei mici”, a menționat Irina Ciobanu, manager la Compania Andirino.

Din ce în ce mai multe persoane se implică pentru a ajuta familiile refugiate și îndurerate. Până la acest moment, Compania Andirino a vizitat centrul de la Egros și Hotelul Mandachi din Suceava. Și continuă să meargă și la noile centre care se vor deschide în viitor.

O echipă mare de animatori este alături de copiii din Ucraina

Compania Andirino are o echipă mare de animatori, actori și dansatori bine pregătiți. În cadrul întâlnirilor pe care aceștia le organizează, sunt în jur de 10 persoane implicate, toată activitatea fiind probono, iar materialele sunt dăruite din mărinimia companiei.

„Ne-am bucurat că am reușit să mobilizăm și alte persoane, public de-al nostru, să inițieze astfel de activități. Am primit dulciuri și jucării de la mulți prieteni din Iași, pentru a le duce copiilor din centre. Dar, am primit ajutor și de la sute de kilometri depărtare. De exemplu, am primit donații de la o prietenă din Brașov și am cumpărat materiale didactice pentru copii”, a precizat Irina Ciobanu.

În cadrul centrelor pentru refugiați, cei de la Andirino au văzut o profundă suferință și tulburare în ochii părinților. Mai multe familii au povestit cu lacrimi în ochi cum au fugit de acasă lăsându-și soții, frații, țara. Aceștia au plecat din cauza atacurilor care se apropiau din ce în ce mai mult de orașele lor.

„Nici nu vă puteți imagina câtă emoție pot aduce baloanele modelate sau cele de săpun ori întâlnirile cu personajele de povești sau desene animate. Cu timpul, am învățat câteva cuvinte de-ale lor și, cu câteva în engleză, am început să comunicăm și ni s-a confirmat și verbal că toții suferă. Unii nu știau încotro să meargă, alții au rămas la noi în țară cu speranța întoarcerii în Ucraina cât mai repede. Cum ne-am înțeles cu copiii? Noi știm limbajul lor: joacă, zâmbete și îmbrățișări”, a spus managerul de la Compania Andirino, care a prezentat modul în care au fost alături de copiii din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *