Prima pagină » Local » O puștoaică i-a sucit mințile unui tânăr! După ce l-a chemat la Iași, adolescenta a pus la cale un plan diabolic. Victima a scăpat ca prin miracol de un jaf în grup, iar suspecții au fost prinși
O puștoaică i-a sucit mințile unui tânăr! După ce l-a chemat la Iași, adolescenta a pus la cale un plan diabolic. Victima a scăpat ca prin miracol de un jaf în grup, iar suspecții au fost prinși

O puștoaică i-a sucit mințile unui tânăr! După ce l-a chemat la Iași, adolescenta a pus la cale un plan diabolic. Victima a scăpat ca prin miracol de un jaf în grup, iar suspecții au fost prinși

14 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O adolescentă și amicii ei au fost pedepsiți de judecători, după acuzații de șantaj și tentativă de tâlhărie. Scandalul a izbucnit după ce puștoaica i-a sucit mințile unui tânăr! Scandalul a avut loc în zona Releului. Acum a venit „nota de plată”: Gabriel Albert Popescu, Ion Nechifor și Alexandra Andreea Ambrosa au scăpat, însă, de temniță

O puștoaică din Iași i-a sucit mințile unui tânăr. După ce l-a chemat la Iași, adolescenta a pus la cale un plan diabolic. Victima a scăpat ca prin miracol de un jaf în grup, iar, acum, a venit „nota de plată” pentru cei trei agresori. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Gabriel Albert Popescu la 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de tâlhărie calificată și șantaj. În același dosar, în cazul Alexandrei Andreea Ambrosa, judecătorii au aplicat măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii, pe o durată de 6 luni, pentru complicitate la tentativă de tâlhărie calificată și șantaj. De asemenea, Ion Nechifor a primit o pedeapsă de 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de tâlhărie calificată.

„Instanța dispune confiscarea specială a tonfei din material plastic, de aproximativ 60 cm lungime, având inscripția «Eurotomfa». Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Alexandru B. Îi obligă, în solidar, pe inculpați să îi plătească părții civile suma de 5.000 de lei, reprezentând daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, putând fi contestată.

Puștoaica din Iași, acuzată că a încercat să atragă în cursă un tânăr

Procesul lui Gabriel Albert Popescu, Ion Nechifor și Alexandra Andreea Ambrosa a început pe 31 august 2020. Puștoaica și ceilalți doi indivizi au intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu mai bine de un an. Asta, în urma unui scandal care a avut loc la Releu, în zona Bucium. Totul a pornit după ce puștoaica i-a sucit mințile unui tânăr cu ceva bani și cu o limuzină de lux.

Conform oamenilor legii, cei doi au discutat pe un site și au stabilit să se întâlnească. Procurorii au stabilit că aceștia au mers spre Bucium, la o plimbare romantică, într-un Audi Q7. La un moment dat, aceștia au coborât din mașină. După câteva mici tandrețuri, în zonă a apărut o mașină în care se aflau prietenii adolescentei. Doi dintre aceștia și-au acoperit fețele și au coborât din vehicul, cu gândul de a-l tâlhări pe tânăr. Dar victima a avut prezență de spirit și a alergat spre mașina sa, a urcat la volan și a demarat în trombă.

Acuzații de șantaj și jaf, după scandalul care s-a petrecut la Releu

Oamenii legii au adăugat că, supărați fiind că nu au reușit să-l jefuiască pe tânăr, amicii puștoaicei i-au lovit mașina cu bețe. În plus, după ce a plecat, tânărul ar fi început să primească mesaje amenințătoare. Potrivit procurorilor, puștoaica i-ar fi cerut sume de bani pentru a nu merge la Poliție, să se plângă de faptul că ar fi fost violată. Tânărul a stat câteva zile, dar, sătul de mesaje de șantaj, a mers la Poliție și a povestit totul. Polițiștii au intrat pe fir. Aceștia au descins în mai multe locuri, respectiv la tânără și la amicii ei. Astfel, aceștia s-au trezit cu „mascații” la ușă. În urma incidentului, cei trei au petrecut o noapte în arest.

„Pe data de 6 august 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, au desfășurat percheziții domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de tâlhărie calificată și șantaj. În urma perchezițiilor, trei persoane au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Scandalul de la Releu a avut loc în luna iunie 2020.

„În noaptea de 6 spre 7 iunie 2020, în urma unei înțelegeri prealabile, un tânăr de 29 de ani s-ar fi întâlnit cu o tânără pe raza comunei Bârnova, moment în care ar mai fi venit trei tineri, iar doi dintre aceștia, având fețele acoperite, i-ar fi lovit autoturismul cu obiecte contondente, tânărul de 29 de ani reușind totuși să plece. Ulterior, tânăra i-ar fi solicitat bani persoanei respective, pentru a nu reclama o pretinsă infracțiune, din cercetări rezultând că aceasta ar fi fost în complicitate cu ceilalți tineri”, au subliniat polițiștii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *