Prima pagină » Titlurile zilei » O profesoară și o farmacistă vor lua locul celor doi consilieri locali care au demisionat din USR. Astăzi, consilierul Răzvan Timofciuc află dacă va fi exclus din partid – FOTO

O profesoară și o farmacistă vor lua locul celor doi consilieri locali care au demisionat din USR. Astăzi, consilierul Răzvan Timofciuc află dacă va fi exclus din partid – FOTO

03 nov. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Două femei din USR vor ocupa funcțiile celor doi consilieri locali care au demisionat în urmă cu câteva zile. Răzvan Timofciuc, consilierul local care a făcut publice problemele din partid, află astăzi dacă va fi exclus din organizația politică

Iulian Hușanu și Maria Carcea, consilieri locali din partea USR, și-au anunțat demisiile încă de la începutul ședinței ordinare de marți, 31 octombrie 2023. Dacă Iulian Hușanu a transmis faptul că va pleca în partidul condus de Cosette Chichirău, Maria Carcea a fost reținută în a oferi informații și a fost prezentă în cadrul ședinței online. Cei doi vor fi înlocuiți de Gabriela Cojocaru, profesor la Școala Generală „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, și Mădălina Popescu, farmacist.

O profesoară și o farmacistă vor lua locul celor doi consilieri locali din USR

Perioadă grea pentru USR, după ce Iulian Hușanu și Maria Carcea și-au dat demisia în direct în plenul CL, iar Răzvan Timofciuc a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, prin care critica dur conducerea organizației politice. Contactat de reporterii BZI, Ștefan Tănasă, președintele USR Iași, a transmis faptul că farmacista Mădălina Popescu și profesoara Gabriela Cojocaru le vor lua locul celor doi consilieri care au renunțat la funcțiile din partid. În ceea ce privește situația consilierului local Răzvan Timofciuc, președintele USR Iași a anunțat că în cursul zilei de astăzi se vor decide sancțiunile pe care le va primi după ce a postat un mesaj pe rețelele de socializare, ce pune într-o lumină nefavorabilă organizația politică din care face parte.

„Doamna profesoară Gabriela Cojocaru și doamna Mădălina Popescu, farmacist, vor lua locul celor două persoane care au plecat. Avem ședință vineri și împreună cu colegii din biroul județean vom analiza cele postate de colegul Timofciuc și vom lua o decizie. Împreună cu colegii vom decide ce măsuri vom lua în ceea ce îl privește. Nu știu exact dacă a primit invitație din partea colegilor din biroul local Iași, dar, din ce am discutat cu colegii din biroul local, au făcut invitații doar către membrii din conducerea filialei municipale, deci nu a fost marginalizat cumva. Au fost doar colegii din conducerea biroului local Iași, parlamentari”, a transmis Ștefan Tănasă, președintele USR Iași.

Mihai Chirica trebuie să negocieze urgent o trădare. Fără majoritate, proiectele edilului vor pica unul după altul

După plecarea celor doi USR-iși, Mihai Chirica ar mai fi avut o șansă pentru majoritate, dacă USR nu ar mai fi numit înlocuitori pentru Iulian Hușanu și Maria Carcea. Însă visul edilului s-a spulberat. Acesta trebuie să negocieze de urgență o trădare pentru a deține majoritate în plen.

Amintim faptul că, după plecarea din USR a lui Cezar Baciu, Mihai Chirica a pierdut majoritatea din Consiliul Local. În momentul plecării viceprimarului Baciu se revine la mandatele de la alegerile din 2020, USR – 9 consilieri, PNL – 11 consilieri, PSD – 5 consilieri, PMP – 2 consilieri, iar acest lucru înseamnă că „alianța” PNL – PMP va avea împreună 13 voturi și nu va mai deține majoritatea, iar „alianța” PSD – USR va avea 14 voturi.

Practic, proiectele edilului nu vor mai fi aprobate. Astfel, este posibil ca primarul să dea la schimb scaunul de viceprimar pentru un alt „vot de aur” al unui alt USR-ist. În discuțiile din interior sunt vehiculate nume precum Iulian Nicolau, din USR, însă rămâne de văzut ce strategie va avea Mihai Chirica pentru a reobține majoritatea în plen, dar nu este exclusă o negociere și cu cineva din PSD. Surse din cadrul partidelor susțin faptul că Mihai Chirica a purtat discuții cu membri din ambele partide. Rămâne de văzut cine va deveni noul „vot de aur” pentru edil.

Amintim faptul că, dacă PSD-USR va deține majoritatea, iar Mihai Chirica nu va găsi varianta pentru obținerea majorității, proiectele edilului nu vor mai trece, practic, primarul va fi pus la zid. Mai mult decât atât, din cauza lipsei unei majorități PNL-PMP există posibilitatea blocării proiectelor imobiliare, având în vedere faptul că PSD și USR nu votează favorabil planurile urbanistice ale dezvoltatorilor. Și în acest caz, Chirica își va găsi scuze, acesta va susține că proiectele Iașului sunt blocate din cauza opoziției.

Două femei din USR vor ocupa funcțiile celor doi consilieri locali care au demisionat în urmă cu câteva zile. Este vorba despre profesoara Gabriela Cojocaru și farmacista Mădălina Popescu.

Comentarii
  • Pun pariu că dacă îi se dă 100 de litri de vin lui Laicu, moșneagul va fi la picioarele PNL. HAI CU TRĂDAREA !

  • Bodea …presedinte !! ,, Nici nu știți ce pierdeți „!😂😂😂😂😂😂

  • Poate ca asa scapam de mascarici! Bani publici aruncati pe toate prostiile in care el face bai de multime si se da mare si tare! Consilierii ar trebui sa fie mai atenti cand voteaza proiecte, artificii, pocnitori! Orasul e varza, noroc cu Nichita care a mai facut cate ceva!

  • partid de clovni

  • bufonul de la ateneu!

    la cosul de gunoi al istoriei!!!!

  • Adunătură de parveniți care fac jocul rechinilor imobiliari pentru a-și umple buzunarele. Uite așa vor vota ieșenii cu AUR și Șoșoacă.

  • dl. Bodea face curatenie in partid si in CL. Felicitari!

  • Farmacist, Ministerul sănătății, vaccinuri, izolate de milioane de euro… Totul se leagă.

  • Bodea a distrus Usr, acest neica nimeni pe unde trece distruge tot. De ce dati atata importanta la astfel de rahat? Nici nu trebuie sa i se mai pomeneasca numele,produce greata la ieseni.Rahatul tot rahat ramane pana se usuca si- l duce vantul in toate partile .Asta- i Bodea!

  • Taci Chirica 😀!!!

  • Chirica tace dar eu… nu tac. BODEA ESTE UN RAHAT CU OCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *