Prima pagină » Titlurile zilei » O profesoară din Iași, care suferă de cancer la sân are nevoie de ajutor! Părintele Dan Damaschin susține cauza nobilă: „Este un om muncitor, merită să fie ajutat” – VIDEO

O profesoară din Iași, care suferă de cancer la sân are nevoie de ajutor! Părintele Dan Damaschin susține cauza nobilă: „Este un om muncitor, merită să fie ajutat” – VIDEO

30 dec. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Alice Gianina Călugăru, mamă a doi copii și profesor de specialitate la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, o a doua mamă pentru sute de elevi, are nevoie urgent de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cadrul didactic trebuie să plece în cel mai scurt timp la Istanbul, Turcia, pentru chimioterapie, luptându-se, de mai bine de doi ani, cu un cancer de sân cu complicații. Medicii de acolo i-au promis șanse cu 80 la sută mai mari decât cele din România și i-au garantat îngrijiri de cea mai înaltă calitate. Părintele Dan Damaschin susține această cauză, fiind alături de femeia greu încercată și de familia sa

O profesoară în vârstă de 54 de ani, din municipiul Iași, luptă pentru o șansă la o viață normală. Alice Gianina Călugăru suferă de cancer la sân de mai bine de doi ani, iar acum trebuie să ajungă în Turcia pentru chimioterapie.

Costul a opt ședințe de chimioterapie este de 29.200 de euro (3.650 de euro pentru fiecare), iar investigațiile și tratamentele preliminare, alături de transport, cazare și masă, depășesc 5.000 de euro. Colegii, profesori și ei, s-au solidarizat cu ea și, alături de puținele rude, au reușit să adune suma de 5.000 de euro. Astfel, vița unui om, a unei mame și a unui cadru didactic de excepție depinde de 29.400 de euro.

O profesoară din Iași are nevoie de ajutor

Alice Gianina Călugăru, cadru didactic la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din 2018, are nevoie de încă 29.400 de euro pentru a-și recăpăta sănătatea, viața de dinainte de a afla că are cancer la sân. Femeia se luptă de doi ani cu boala cruntă, iar acum, la final de an, părintele Dan Damaschin i s-a alăturat în ceea ce privește strângerea de fonduri și demersurile necesare pentru ca aceasta să facă chimioterapie în Turcia.

„Este un om muncitor, merită să fie ajutat. Chimioterapia făcută la Istanbul ar veni cu mult mai puține reacții adverse și fără bine-cunoscuta agresivitate a acestui tip de tratament. La noi nu e chiar așa, șansele de reușită sunt în proporție de 30 la sută, pe când în Turcia sunt de 80 la sută. Vorbește destul de greu, starea ei nu este cea mai bună. Alice Gianina a pășit pragul bisericuței noastre, cerându-ne ajutorul. Chiar dacă nimeni nu poate garanta că totul va fi bine, cu Dumnezeu, împreună, putem oferi doamnei Alice șansa la o nouă viață! Dumnezeu dăruiește viața! Haideți să dăruim iubire!”, a declarat părintele Dan Damaschin.

Îngerul sufletelor aflate în nevoie

Amintim că în vara acestui an a avut loc prima ediție a Festivalului Familiei, intitulat „INIMO”. Creația părintelui Dan Damaschin s-a dovedit a fi un real succes, zeci de mii de ieșeni luând parte la evenimentul caritabil ce s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou.

Festivalul organizat de părintele Dan Damaschin, împreună cu voluntari și sponsori, a vizat susținerea a peste 10.000 de elevi ce provin din familii defavorizate. În cele trei zile, părintele Dan Damaschin, voluntarii, oamenii cu suflet mare și artiștii au dat dovadă de mobilizare și empatie, luptând pentru micuții pe care îi ajută părintele.

Deși au existat multe costuri pentru ca evenimentul să aibă loc, implicarea oamenilor a făcut ca totul să decurgă foarte bine într-un final.

Toți cei care vor să susțină cazurile ce aparțin Asociației „Glasul Vieții”, respectiv pe Alice Gianina Călugăru, pot accesa unul din următoarele conturi bancare:

𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐁𝐂𝐑:

Asociația ,,Glasul Vieții”

  • COD SWIFT: RNCBROBU
  • RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
  • RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
  • RO84RNCB0178156773130003 (USD)

𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚:

Asociația ,,Glasul Vieții”

  • COD SWIFT: BTRLRO 22
  • RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
  • RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
  • RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
  • RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

* Există subconturi în toate valutele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *