Prima pagină » Local » O primărie din județul Iași a fost evacuată complet. Scandal cu executorul la Primăria Țibana. Noul proprietar a cerut 18 mii euro pe lună să lase funcționarii să intre în clădire

O primărie din județul Iași a fost evacuată complet. Scandal cu executorul la Primăria Țibana. Noul proprietar a cerut 18 mii euro pe lună să lase funcționarii să intre în clădire

28 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Dezastru pentru zeci de funcționari dintr-o primărie din județul Iași. Din cauza unei executări silite, Primăria comunei Țibana a fost scoasă în stradă. Un afacerist a cumpărat clădirea în urma unei licitații, iar autoritatea locală nu a mai avut ce face. Florin Ștefan a cerut 18 mii euro pe lună primăriei pentru a o lăsa să funcționeze în continuare în imobil. Primăria a cumpărat clădirea în 2008 cu 200 mii euro fără să știe că aceasta a fost lăsată gaj la bancă de vechiul proprietar

Surpriză totală pentru zeci de funcționari dintr-o primărie din județul Iași. Din cauza unei executări silite, Primăria comunei Țibana a fost scoasă recent în stradă. Un afacerist, Florin Ștefan, a cumpărat clădirea în urma unei licitații, iar autoritatea locală nu a mai avut ce face. Culmea, Florin Ștefan a cerut primarului Gheorghe Rotaru să plătească 18 mii euro pe lună pentru ca autoritatea locală să rămână în continuare în imobil. Primăria a cumpărat clădirea în 2008 cu 200 mii euro fără să știe că aceasta a fost lăsată gaj la bancă de vechiul proprietar.

Șoc pentru o primărie din județul Iași. Sigilii pe birouri după o licitație contestată

În anul 2008, Primăria comunei Țibana a plătit 200 mii euro firmei Grizzly SRL pentru actualul sediu administrativ. Numai că administratorul societății respective avea imobilul drept gaj la o instituție bancară. În ultimii ani, Grizzly SRL, deținută de Laurențiu Popescu, a intrat în insolvență și nu și-a mai onorat creditele. Astfel, banca a scos imobilul la vânzare, iar în urma unei licitații derulate în anul 2014, aceasta a fost cumpărată de afaceristul Florin Ștefan. Chiar dacă Primăria Țibana a contestat decizia și s-a judecat și în instanță, afaceristul a avut câștig de cauză. Iar ieri, 27 august 2020, a venit cu executorul la sediul primăriei și a pus sigilii peste tot, cerând evacuarea funcționarilor din imobil. Asta chiar dacă primăria plătise suma cerută de fostul proprietar. Toate documentele aduse de Primăria Țibana în instanță nu au fost luate în calcul, ceea ce a făcut ca instituția să piardă până la urmă imobilul.

Scandal cu executorul la ușa primăriei din județul Iași. Primăria Țibana a fost scoasă în stradă

Imobilul este situat în extravilanul comunei Țibana și este compus din teren în suprafață de 5.131 metri pătrați și construcția C13 – sediu administrativ. Clădirea luată de Florin Ștefan a ajuns subiect de scandal, mai ales că primarul comunei, Gheorge Rotaru, susține că instituția și-a onorat obligațiile financiare și astfe iese în pierdere. Ieri însă, executorul a venit la primărie și a evacuat funcționarii.

„Vechiul proprietar nu a mai plătit datoriile și a ajuns la un credit de vreo 250 mii lei. Clădirea a fost scoasă la vânzare în 2014, iar o persoană fizică a achiziționat imobilul. Acum câteva zile am primit notificare să eliberăm clădirea, dar am făcut contestație la executare. Probabil aceasta nu a ajuns la judecător, pentru că noi am redactat documentul”, a spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana.

Noul proprietar a forțat nota. Se cere o sumă record pentru chirie

Florin Ștefan este un afacerist cunoscut în zona respectivă. Cu toate acestea, Primăria Țibana nu are unde să se mute peste noapte. Asta chiar dacă a dat drumul la o licitație pentru construirea unui nou sediu administrativ pentru 300 mii euro. Florin Ștefan a cerut 18 mii euro de la primarul comunei drept chirie pentru a lăsa instituția în imobil.

„Eu nu îi pot da 18 mii euro pe lună. Suntem în campanie electorală și nu vreau să ajungem acum la așa ceva. Dacă nu mai ies primar, o să dea vina pe mine. Mi-a spus să fac de îndată o hotărâre de Consiliu Local prin care să avizăm suma și să putem rămâne acolo. Nu vreau să fac ceva greșit. Avem deja finanțare și am semnat contractul cu constructorul pentru a începe construcția unei primării noi”, a mai spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *