Prima pagină » Actualitate » O primă variantă a anchetatorilor în moartea suspectă a directorului Lukoil, Ravil Maganov

O primă variantă a anchetatorilor în moartea suspectă a directorului Lukoil, Ravil Maganov

01 sept. 2022, 17:30,
BZI.ro, în Actualitate

Directorul Lukoil, Ravil Maganov, s-ar fi sinucis la Spitalul Central din vestul Moscovei. Moartea suspecta a președintelui Consiliului de Administrație al gigantului Lukoil, intra ca o nouă piesă de şah ce dispare din elita Rusiei. Acum însă, anchetatorii ruşi prezintă o primă pistă pe care o vor cerceta.

„În urma sinuciderii în Spitalul Clinic Central de pe strada Mareșalului Timoșenko, șeful consiliului de administrație al lukoil Maganov a murit. El a fost spitalizat cu un atac de cord. În plus, lua antidepresive”, au declarat surse din ancheta.

Incidentul a avut loc joi, 1 septembrie, în jurul orei 07:00, ora Moscovei.

Prima pistă a anchetatorilor în moartea suspectă a directorului Lukoil

Moartea directorului Lukoil se adaugă celorlalte decese suspecte ale elitelor din Rusia ce au avut loc de la izbucnirea războiului din Ucraina, din 24 februarie. Surse din anchetă precizează acum că Ravil Maganov ar fi suferit de depresie, luând tratament pentru această efectiune.

Precizăm că preşedintele Consiliului de Administraţie al Lukoil, Ravil Maganov s-a născut în 1954 la Almetyevsk. Încă din anul 1993, acesta a lucrat la Lukoil în funcții de conducere, a fost prim-vicepreședinte executiv, a supravegheat unitatea de explorare și producție.

Apoi, în 2020, consiliul de administrație al Lukoil l-a numit pe Maganov președinte al consiliului de administrație pentru a-l înlocui pe Valery Graifer, care a murit în aprilie 2020. Cu toate că în urmă întâlnirii din acest an, Lukoil nu a dezvăluit oficial noua componență a consiliului de administrație, Maganov a fost nominalizat pentru aceasta.

Menţionăm că Ravil Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

Alekperov, fost ministru adjunct sovietic al petrolului, a demisionat din funcția de președinte al Lukoil în luna aprilie a acestui an, la o săptămână după ce Marea Britanie a dispus înghețarea activelor sale și o interdicție de călătorie, ca parte a sancțiunilor impuse din cauza acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina.

Președintele Lukoil, a doua moarte suspectă din conducerea Lukoil

Ravil Maganov, președintele consiliului de administrație al Lukoil a murit joi, 1 septembrie, după ce a căzut de la fereastra unui spital din Rusia. Unele surse au anunţat faptul că bărbatul în vârstă de 67 de ani se afla internat într-un spital din Moscova când s-a produs incidentul.

De altfel, un alt fost manager superior al Lukoil, Aleksandr Subbotin, a murit în circumstanțe ciudate în luna mai a acestui an. Surse apropiate poliției regionale din Moscova, au relatat că au fost efectuate teste medico-legale pentru a găsi posibile droguri în corpul lui Subbotin, care a fost găsit într-un subsol dintr-o casă din orașul Mytishchi, lângă capitală Rusiei, pe 8 mai.

Conform surselor, proprietarul casei în care a fost găsit cadavrul miliardarului, Aleksei Pindyurin, cunoscut și sub numele de Shaman Magua, a mărturisit poliției că Subbotin a venit la casa lui sub influența alcoolului și a drogurilor, căutând un ritual pe care îl cere adesea lui Pindyurin. efectuați pentru a ameliora simptomele mahmurelii.

Amintim și că pe 18 aprilie, Vladislav Avayev, fost vicepreședinte al uneia dintre principalele instituții financiare din Rusia, Gazprombank, a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova împreună cu cadavrele soției și fiicei sale.

Reiterăm faptul că joi, 1 septembrie, directorul Lukoil, Ravil Maganov, s-ar fi sinucis la Spitalul Central din vestul Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *