Prima pagină » Titlurile zilei » O preoteasă din Iași a accidentat mortal un pieton! Familia victimei face acuzații grave: „Ei sunt o familie influentă și încearcă să mușamalizeze cazul”- EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

O preoteasă din Iași a accidentat mortal un pieton! Familia victimei face acuzații grave: „Ei sunt o familie influentă și încearcă să mușamalizeze cazul”- EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

16 ian. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Ionela Asofie, soția preotului Gabriel Asofie, parohul din Poiana Mărului, comuna Ceplenița, a accidentat mortal, în seara de 4 ianuarie 2024, un pieton în vârstă de 58 de ani. Accidentul rutier a avut loc în afara localității Coarnele Caprei. Sora victimei, Anișoara Grigoraș, aduce familiei preotului acuzații grave, considerând că vrea să mușamalizeze cazul.

O preoteasă din Iași a accidentat mortal un pieton! Familia victimei vrea să se facă dreptate!

Anișoara Grigoraș, sora lui Costică Grigoraș, bărbatul în vârstă de 58 de ani, accidentat mortal în data de 4 ianuarie 2024, consideră că în cazul morții fratelui său nu se va face dreptate, deoarece familia Asofie este influentă, iar prin relațiile pe care le are va putea mușamaliza cazul, astfel încât preoteasa să iasă nevinovată.

„Accidentul a avut loc pe 4 ianuarie și implicată a fost soția preotului din Ceplenița. Din ce am înțeles eu, în mașină era și băiatul ei, care face școala de poliție, nu știu dacă la volan era cucoana preoteasă sau viitorul polițist. Accidentul a avut loc pe raza comunei Coarnele Caprei, iar acolo nu este bordură, iar pentru a te deplasa trebuie să circuli pe șosea. Am înțeles că fratele meu se întorcea de la o stână. Preoteasa a trimis și 60 de pachete la mort, ca și cum să ajute, ce rost avea să trimită, dacă nu se simțea vinovată. Ei sunt o familie influentă și încearcă să mușamalizeze cazul, să scoată mortul vinovat”, a declarat Anișoara Grigoraș.

Reporterii BZI au discutat și cu primarul comunei Coarnele Caprei, Mihai Țibucanu, care a declarat că victima accidentului rutier avea probleme cu consumul de alcool.

„Știu că la volanul autoturismului era soția unui preot din Ceplenița. Domnul acesta, Dumnezeul să-l ierte, avea probleme cu alcoolul, a mai fost găsit prin șanțuri. Accidentul a avut loc într-o curbă, iar acolo nu există acostament. Din câte am înțeles eu, era întins pe șosea”, a declarat Mihai Țibucanu.

Gabriel Asofie: „Și noi suntem dați peste cap, nu e ușor să treci prin așa ceva”

Ionela Asofie

Accidentul rutier a avut loc ]n afara localității Coarnele Caprei

Preotul Gabriel Asofie, soțul Ionelei Asofie, susține că nu a intervenit în niciun fel pentru ca accidentul rutier în care a fost implicată soția sa să fie mușamalizat.

„Noi nu am intervenit cu absolut nimic, soția a sunat imediat la 112, toate cercetările s-au făcut ca la carte, nu există așa ceva. Noi, din seara respectivă, nici măcar nu am mai fost la poliție, nu am mai vorbit cu nimeni, așteptăm și noi să primim vești cum așteaptă și familia victimei. Am trimis și pachete la înmormântare, dar așa, creștinește. Și noi suntem dați peste cap, nu e ușor să treci prin așa ceva. Nu e vorba de influență, erau atâția oameni acolo. Eu am mers doar să mă îngrijesc, să fie soția bine, nu s-a mișcat, nu s-a atins nimic, totul a fost ca la carte. Soția era împreună cu copilul, dar ea conducea. Eu am mers să am grijă de ea, nu a omorât nicio muscă, iar acum s-a întâmplat nenorocirea asta. Nici vorbă de influență, au venit două salvări, o mulțime de poliție, noi, pur și simplu, am stat deoparte”, a declarat preotul Gabriel Asofie, soțul Ionelei Asofie.

Ionela Asofie a fost testată alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

„La data de 04 ianuarie 2024, în jurul orei 19:46, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier ce a avut loc pe DJ281D, în afara localității Coarnele Caprei. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că un autoturism condus de o femeie, de 44 de ani, ar fi acroșat un bărbat, de 58 de ani, care se afla căzut pe partea carosabilă, pe sensul său de deplasare. În urma impactului și a manevrelor de resuscitare, echipajul medical prezent la fața locului a constatat decesul persoanei. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Preoteasa din Iași care a accident mortal un bărbat, în data de 4 ianuarie 2024, are 44 de ani și lucrează în învățământ.

Comentarii
  • Umblă bețivanii pe mijlocul drumului,fără veste,fără nimic,zi și noapte. Vor acum ceva parale rudele…

  • 🍓Momentan această femeie NU e preoteasă; in România femeile NU au voie să slujească in biserică ca în Anglia. STOP DISCRIMINĂRII !

    Important ! Din păcate BOR (biserica ortodoxă română) încă discriminează partea femeiască și nu lasă femeile să poarte haine arhierești așa cum se întâmplă în țările civilizate. De aceea ea nu poate fi numită preoteasă ci doar nevastă de preot.

    La presiunea publicului biserica trebuie să iasă din Evul Mediu și să lase femeile să devină preot , să lase femeile să facă slujbe de cununii, slujbe de botez,sfințiri de mașini,etc.
    Dacă tot suntem în UE ( UE = civilizație) atunci să se schimbe legile bisericești rămase din Evul Mediu și să aducem o femeie în funcția de MITROPOLIT al Moldovei, Bucovinei și a Brăilei de Nord.
    In 2024 „Vrem preot femeie” e noul slogan sau
    ” Orice femeia merită să ajungă preoteasă”…dragi feministe, de aici e treaba voastră.

    Doamne ajută, bani de-o sută !

  • Bețivanul mergea mereu doar pe mijlocul străzii, în seara respectivă era întins pe șosea. Lăsați femeia în pace, orice șofer dădea sigur peste el.

  • De ce o numiți preoteasă?!? Doar fiindcă e soție de preot?
    Dacă ar fi soție de profesor ați numi-o “profesoară” sau soție de inginer i-ați zice “ingineră”?!?
    Multe limitate se bucură, prin sate, de acest apelativ, “preoteasa”…este o moștenire dar nu-și are rostul, multe soții de preot sunt femei cu profesii solide, deștepte, au propria identitate profesională, culturală, socială.
    Terminați, deci, cu “preoteasa”, în alte țări chiar există preotese care oficiază slujbe și tot restul.
    La noi misoginismul înflorește, din păcate…

  • Multe limitate dintr astea n au nicio profesie.
    Au avut bani muuuulti sa le cumpere soților parohie,iar lor ,titlul de ,,preoteasa”.
    Cat despre moralitate, lăsați o baltă,uite si una criminală,hahaha!!!

  • putem sa-i spunem Presbitera?

  • Ion Ivan Jean Jhon

    „presbiteră”?!?🤣😅😂
    …bă,nu mai suntem în evul mediu timpuriu! „PREZBITERA” era un termen folosit in secolul al VII -lea pentru femeile bătrâne( babe) care aveau atribuții nesemnificative pe lângă popă, ceva de genu adu paharu, strânge lumânarile, pune ulei la candelă,etc.

    Acum, în sec XXI îi spunem simplu Gigika Cărăbuș, nevasta popei Vasilică Cărăbuș.

    Soluție
    Musai trebuie o reformă din temelii a bisericii ortodoxe, că stimabilii popi au rămas in urmă …cu 1000 de ani😉😇😛

  • Nu conteaza ce si cum era cu ala ce a murit, dar tu ca sofer daca ai gresit trebuie sa platesti, pentru ca nimeni nu e mai presus de lege.
    Simplu si clar.
    E bine ca se adreseaza direct presei, pentru ca altfel nu avea nici o sansa cu popimea.

  • Anisoara Grigoras

    Cine zice ca avea probleme cu alcoolu si ca mergea pe mijolcu strazi baga mana in foc ca in seara respectiva era intins pe sosea ,chiar si asa nu era in mijlocu strazi in poze se vede f.bine ,trebue sa se faca dreptate 😭 ,cel de sus vede mai bine cinei vinovat (mortu ori cel ce conducea masina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *