O polițistă din Iași a rămas șocată când a citit ce scrie pe eticheta unui produs din magazinul Kaufland. „Am rămas fără cuvinte. O să depun reclamație la OPC”

O polițistă din Iași a rămas șocată când a citit ce scrie pe eticheta unui produs din magazinul Kaufland. „Am rămas fără cuvinte. O să depun reclamație la OPC”

19 ian. 2023, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

O polițistă din Iași a vrut să cumpere niște produse de la magazinul Kaufland, din Alexandru cel Bun, dar a avut parte de surpriza vieții sale. A atenționat angajații companiei, dar aceștia au tratat-o superficial în momentul în care i-a anunțat că un produs scos la vânzare este expirat. Aceasta vrea să depună reclamație la OPC

O polițistă din Iași a vrut să facă niște cumpărături de la magazinul Kaufland, din Alexandru cel Bun, dar a avut parte de surpriza vieții sale. Femeia ne-a povestit, sub protecția anonimatului, pentru că lucrează în sistemul public, ce s-a întâmplat în supermarketul din Iași.

„Astăzi (n.r. – 18 ianuarie 2023), la ora 11:25 am fost la magazinul Kaufland. La raionul cu dulciuri am văzut o prăjitură cu cremă de pere. Am vrut să o pun în coș, dar când am verificat data expirării am văzut că produsul era expirat de pe data de 17 decembrie 2022. M-am dus la centrul de informații de la magazin și cei de acolo mi-au zis că femeia care se ocupă de raion este în concediu medical. Am rămas fără cuvinte. O să depun reclamație la OPC (n.r. – Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor)”, susține femeia nemulțumită.

Pentru a atrage atenția asupra situației, polițista a postat fotografia cu produsul expirat pe o rețea de socializare. Comentariile nu au întârziat să apară.

O femeie a găsit un produs expirat într-un magazin Kaufland din Iași

Astfel, o femeie a comentat faptul că

„problema cu raftul e că uneori se întâmplă să ratezi un produs, dar nu mai multe. Dacă cucoana de la raion era în concediu, normal era ca altcineva să verifice valabilitatea produselor”.

O altă persoană a susținut că la magazinul Kaufland, din Alexandru cel Bun, se întâmplă des acest lucru.

„Am mai cumpărat și eu prăjituri expirate de la Kaufland – Alexandru cel Bun”, susține un ieșean.

De asemenea, mai multe persoane au sfătuit-o pe cea care a găsit produsul expirat să facă reclamație la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași. Ieșenii au mai reclamat diverse nereguli  cu privire la magazinele Kaufland, una dintre acestea fiind descoperită de ieșean care a cumpărat cutii cu fasole, dar care nu aveau fasole.

Ieșenii au dat în judecată magazinul Kaufland

Sunt situații în care ieșenii au dat în judecată magazinul Kaufland și au reușit să obțină despăgubiri, așa cum este și cazul femeii care și-a rupt mâna în timpul cumpărăturilor făcute în unul din magazine.

Kaufland este prezent în România din anul 2005, fiind cel mai mare lanț de hipermarketuri, urmat de Carrefour și Metro, după valoarea vânzărilor. Strategia companiei este diferită de cea a competitorilor săi direcți: Kaufland este primul lanț de hipermarketuri care a intrat în orașele mici din România, cu 25.000-40.000 de locuitori.

În magazinele Kaufland din Iași lucrează, în medie, câte 150 de angajați. În februarie 2008, Kaufland România avea circa 5.650 de angajați, la sediul central, în cele 31 de magazine, precum și la sediul logistic, situat în Parcul Industrial Ploiești. În prezent, compania a ajuns în topul angajatorilor privați din România, după Petrom și Dacia, cu un total de 13.500 de salariați. În 2019, Kaufland România a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de euro.

Reporterii BZI au solicitat un punct de vedere printr-un email trimis către Kaufland, dar până la închiderea ediției nu au primit niciun răspuns.

Comentarii
  • Dna Politista , aveti un limbaj care nu va califica pentru serviciul prestat : „cucoana de la raion ” nu este o exprimare tocmai potrivita !
    Puteati folosi un alt termen , mai respectuos, dar , se pare ca scolile din ziua de azi, academiile ….au absolventi cu un limbaj „minim” !

  • Băi frate.. îți dai seama!!!
    O polițistă bro, a găsit o prăjiturică expirată!! Mamă!!
    Din sistemul public.
    Jegoșii de ziariști nu puteau spune: o clientă, o persoană,etc, nu! O polițistă!!
    Nasol

  • Daca era un mic comerciant lua amenda .Familiei Schwarz ( care detin Kaufland si Lidl ) li se rupe’n 14 de politista cu para de Anpc Dsv etc . Nu da nimeni nici o amenda ca suna tel de la Buc dupa si e nasol

  • Foarte tare articolu’ !!! Asa o dezvaluire senzationala n-am mai citit de la gaina lui Cristoiu, cea care a facut un pui viu !!
    Tot asa baieti !! Bravo !!
    Jeguri de „ziaristi”……

  • Când este madam in concediu cine-i rezolva lucrările?

  • Impresionant articol! Si eu am gasit un produs expirat la Kaufland din Pacurari, am atras atentia unei doamne care aseza niste rafturi, a venit cu mine, a luat cele 6-7 produse de la raft si si-a cerut scuze pentru situatie. Eu am facut cumparaturi in continuare, fara nervi si fara sa-mi treaca prin cap sa fotografiez sau sa fac din asta o drama iar doamna respectiva s-a apucat iar de treaba ei. Asa procedeaza oamenii civilizati.
    Se mai intampla, din pacate, astfel de situatii cu produse expirate. Daca as fi descooerit acasa ca era expirat veneam cu produsul si bonul inapoi si sunt sigura ca se gasea o solutie. Zi frumoasa tuturor!

  • Pentru Schengen Vedem politicul dar nu vedem ca angajatii sunt romani care sunt platiti sa respecte consumatorul la fel si la ANPC. Patronul va suferi cand nu va mai avea clienti si nu ii merge afacerea.Politista este ” politista „nu o cucoana , da bine in titlu articolului.

  • Cum putem verifica autenticitatea acestui „articol” ? Pare o compunere de un copil de clasa a doua….

  • @Anonim .. adica tu nu ai incredere in vorbele unei politiste??? Daca nu poti avea incredere atunci poti sa mergi pe firul logic .. trebuie sa stii ca este demostrat faputl ca nu poti asocia in acelasi timp poza unui bon recent cu poza din trecut a unui produs. Asocierea celor doua poze in acelasi articol jurnalistic de o mare finete ar cauza un cutremur de cel putin 8 pe scara richter. Asa ca eu zic sa crezi ce zice acolo si sa nu te mai indoiesti.

  • Ce daca era politista ?
    Se putea intampla oricarui cumparator
    La Politie totul este perfect ?

  • Ei era produs expirat…Scria pe crema,,Doar pentru fetele frumoase,,si cucoana s-a simtit jignita de reclama.Ai cazuse cosurile de pe fata de ciuda si suparare.Partea buna e ca nu erau oglinzi la vanzare.Atunci da ,ramanea fara cuvinte.Hm..n-ar fi rau sa iau cadou o crema de aia expirata pentru puturoasa mea nevasta,poate ma da afara din casa pentru cateva zile ca sunt satul pana in gat de cotcodaceaala ei.Nu faci aia,nu faci aia..Toata ziua sta cu tigara in bot ,aduce pretenele ,toate niste puturoase,beau cafele dupa cafele si barfesc de mama focului.Foarfeca tot ce prind dintr-un capat de sat pana in celalt capat…Nu scapa nimeni.Niste pacoste la casa barbatilor harnici si priceputi la toate.Nu poti trai cu ele,da nici fara ele.

  • numai mancati dom’le! mergeti la supermarketurile de cartier „La 2 Pasi”, „Profi” „Mega Image” „Tesko”, s.a. gandit-va ca cea mai ieftin zahar, ulei, faina, malai, conserva, carne, lapte, branza, masline, s.a. o gasim doar la hypermarketuri gen Kaufland, Lidl, Selgros, Carrefour.

  • Cremă de papuci

    Era expirată fiindcă nu cumpără nici dracu prăjitură cu cremă de pere:)))

  • O prăjitură expirata de o zi…ce mare descoperire !! Pun pariu că va fi inaintata in grad! Vă dați seama ce pericol era acea prăjitură expirata de o zi pentru un întreg oraș!

  • Extraordinara descoperire ca de obicei exageram din orice.

  • Auzi „alte nereguli la Kaufland” faptul ca o cutie de fasole nu avea fasole în ea, de parca ăștia de la Kaufland trebuiau sa știe cumva ca acea cutie nu conține fasole.

  • Mda dar ce a nu e ok la cum face referire la termen în poză apare 7.12.2022
    Iar doamna „””polițistă „”spune un termen de 17-12-2022 ,cam ciudat doamna polițistă nu vi se pare ,și ziariștii în ziua de azi ar face orice pentru un articol ,la cum sunt vremuri de astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *