Prima pagină » Turism » Destinatii montane » O plimbare in Muntii Rodnei cu caruta trasa de cai – FOTO

O plimbare in Muntii Rodnei cu caruta trasa de cai – FOTO

15 iul. 2015, 12:57,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:40115;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Maramuresul este faimos pentru traseul strabatut de Mocanita pe Valea Vaserului dar castiga tot mai mult teren si excursiile facute cu carutele trase de cai in Muntii Rodnei.
Un borsan propune un traseu de 30 de kilometri care poate fi strabatut in aproximativ o ora intre Mocanita de la Viseu de Sus si Hanul Tatarilor din Pasul Prislop.
Aceste excursii pot fi facute si pana la Cascada Cailor din Pietrosul Rodeni. Inedit in aceste drumetii sunt mijlocul de transport, locul unde se ia masa dar si atmosfera de pe tot parcursul ei. „In primul rand se merge cu caruta trasa de cai pentru a avea timp sa admiri privelistea. Masa se ia la o stana, evident cu produse traditionale”, spune Cosmin Tomoiaga, organizatorul acestor excursii.

Vezi si Muntii Rodnei, in National Geographic. Vezi aici peisajul impresionant 

Excursie de vis
Excursia propusa de borsean dureaza doar o zi, desi pachetul are si o noapte de cazare. Astfel, la ora 16.00 se face cazarea la Cabana Hanul Tatarilor, situata intr-un loc de poveste, in Pasul Prislop, la limita dintre Maramures si Suceava. Cina este traditionala si nu lipseste tuica.
A doua zi dimineata, intre orele 8.00 – 9.00, turistilor le este oferit micul dejun, iar la ora 9.30 se face plecarea de la cabana spre Manastirea Prislop pe un traseu de aproximativ 7 kilometri, informeaza voceatransilvaniei.ro.
„Va oferim un traseu minunat cu caruta, care va atinge urmatoarele puncte turistice: plecare de la Manastirea Prislop spre Cascada Cailor, Lacul Stiol. Aici veti fi serviti cu placinte si un pahar de tuica, apa de izvor. La orele 13.00 veti servi o masa traditionala in stil maramuresan si gulas la ceaun la Stana Stiol. La orele 14.00 ne vom intoarce la Manastirea Prislop, iar la orele 16.00 incheiem cu aplauze programul unei zile fabuloase pe munte”, spune organizatorul.

Vezi si Lacurile glaciare Buhaescu – Muntii Rodnei 

Preturi
Un pachet complet care cuprinde cazarea, excursia si mesele aferente costa 180 de lei de persoana. Copiii sub 10 ani beneficiaza de reducere de 50 de procente. O excursie cu caruta la care se adauga si pranzul la stana costa 60 de lei de persoana. Rezervarile se pot face la numarul de telefon 0749 700 008 – Cosmin Tomoiaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *