Prima pagină » Local » O pisică blocată sub beton a fost salvată de pompierii ieșeni în cartierul Alexandru cel Bun
O pisică blocată sub beton a fost salvată de pompierii ieșeni în cartierul Alexandru cel Bun

O pisică blocată sub beton a fost salvată de pompierii ieșeni în cartierul Alexandru cel Bun

21 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Intervenție mai puțin obișnuită a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Aceștia au intervenit pe strada Basarabi din cartierul Alexandru cel Bun pentru a salva o pisică blocată sub o placă de beton. Angajații Inspectoratului au avut și alte intervenții în unele localități din județul Iași

Intervenție extremă a pompierilor ieșeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași în cartierul Alexandru cel Bun, pe strada Basarabi. În data de 18 mai, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în zona respectivă pentru salvarea unei pisici blocate sub o placă de beton. Mieunatul felinei a fost auzit de câțiva trecători, care au chemat pompierii pentru a o scoate de sub placa betonată. Intervenția a decurs fără probleme, pisica fiind scoasă nevătămată de sub placa respectivă.
Pompierii ieșeni au avut însă și parte de alte intervenții. O parte a acestora au ținut de incendiile de vegetație uscată.

„Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Mircești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 2.000 metri pătrați de vegetație uscată și o tonă furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Luncași, comuna Hălăucești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Zeci de intervenții făcute de ISU Iași în doar 24 de ore

Muniție de război detonată de pompierii ieșeni

Geniștii ISU au intervenit și la unele misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată în județul Iași. Astfel, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de distrugere a unor cantități de muniție rămase neexplodate, găsite pe raza județului Iași, în localitatea Aroneanu. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 de metri pătrați. În plus, pompierii au avut și alte misiuni în ultima perioadă.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Ciurchi, pentru transportul unui bărbat, în vârstă de 55 ani, supraponderal, de la domiciliu la echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pentru transportul unui aparat medical de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii la Spitalul de Neurochirurgie. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Profesor Petru Cujbă, pentru transportul unui bărbat, în vârstă de 95 ani, supraponderal, de la echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași la domiciliu”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Zece hectare de teren, mistuite de foc în localitatea Comarna. Un detașament de pompieri de la ISU Iași a fost nevoit să intervină de urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`