Prima pagină » Local » O persoană s-a spânzurat în baia din cadrul secției exterioare Doctor Clunet a Spitalului De Pneumoftiziologie Iași – EXCLUSIV/UPDATE/FOTO/VIDEO

O persoană s-a spânzurat în baia din cadrul secției exterioare Doctor Clunet a Spitalului De Pneumoftiziologie Iași – EXCLUSIV/UPDATE/FOTO/VIDEO

12 apr. 2022, 17:37,
BZI.ro, în Local

Descoperire macabră făcută de personalul medical din cadrul secției exterioare Doctor Clunet din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași. O persoană a fost găsită spânzurată în baie. Nu se cunosc motivele pentru care această persoană a recurs la gestul menţionat mai sus.

UPDATE: Bărbatul a decedat.

„Astăzi, 12 aprilie a.c., polițiștii Secției nr. 5 Poliție Urbană Iași au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 61 ani a fost găsit inconștient intr-o unitate medicală din mun. Iași, ulterior fiind constatat decesul acestuia. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea necropsiei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

„Este o zi extrem de tristă pentru spitalul nostru deoarece un pacient diagnosticat cu tuberculoză multidrog rezistenţă a ales să îşi pună capăt zilelor în toaleta din secţia exterioară “Dr. Clunet”, din Bucium.
Este vorba despre un pacient în evidenţa spitalului din 2014 cu tuberculoză, cu multiple internări şi recăderi. A fost internat în secţia IV din 15.02 (de aproximativ 2 luni) şi era încă pozitiv la testele din spută pentru tuberculoză, fiind considerat contagios.
Menţionăm că pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie beneficiază săptămânal de asistenţă psihologică cu sprijinul psihologului spitalului.
Gestul acestui pacient ne-a tulburat şi întristat. Suntem alături de familia îndoliată şi ne folosim de acest prilej pentru a trage încă o dată un semnal ferm de alarmă asupra poverii tuberculozei şi a urmărilor acestei nemiloase boli care, pe lângă distrucțiile pulmonare importante, iată că lasă şi răni adânci în sufletul pacienţilor, împingându-i către asemenea gesturi necugetate”, a transmis Dr. Radu Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

UPDATE: Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani. La fața locului a sosit și familia pacientului.

UPDATE: Conform reprezentanților spitalului, pacientul avea tuberculoză și s-a certat cu rudele sale. După ceartă acesta s-a dus la baie unde a comis gestul reprobabil. Pacientul a fost găsit repede de către personalul medical care a început manevrele de resuscitare. Momentan nu se știe dacă acesta a murit.

“Este vorba despre un Pacient pozitiv cu tuberculoză. O tragedie! Incidentul a avut loc în toaleta spitalului. Vom derula o anchetă internă. Este în atenţia spitalului de 7 ani de zile, cu o formă gravă de tuberculoză, încă contagioasă. Este internat de două luni în spital”, au precizat reprezentații spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *