O persoană s-a înecat la Iaşi! În urmă cu câteva momente, oamenii legii au fost alertaţi la numărul unic de urgenţă 112 cu privere la faptul că o persoană s-a înecat în iazul din zona CUG. Momentan nu se cunosc circumstanţele care au dus la producerea incidentului şi nici starea de sănătate a victimei. La faţa locului sunt prezenţi medicii şi oamenii legii.
UPDATE: Disperare mare în CUG! O rudă a băiatului s-a aruncat în apă pentru a-l căuta împreună cu pompierii.
UPDATE 16.02: În urmă cu trei minute tânărul a fost găsit de oamenii legii. Din nefericire, cadrele medicale nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul băiatului în vârstă de doar 19 ani.
O persoană s-a înecat la Iaşi! Pompierii îl caută în lacul de la CUG
Conform informaţiilor de ultima oră, pompierii sunt prezenţi la faţa locului şi sunt îl cauta pe băiat. Vorbim despre un tânăr în vârstă de doar 19 ani. Pompierii de la ISU sunt pe lac, echipaţi cu o ambarcatiunie şi au pornit în căutarea tânărului. Se pare că cel care a apelat la numărul unic de urgenţă 112 este prietenul băiatului care a fost alertat de faptul că acesta s-a scufundat în lac şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Prietenul băiatului le-a spus autorităţilor care sunt prezente la faţa locului faptul că tânărul în vârstă de 19 ani ştia să înoate bine şi nu îşi explică ce s-a întâmplat.
Tragedie la Iaşi după ce trei copii au murit înecaţi
Situaţie teribilă în localitatea Parcovaci din Hârlău acolo unde o fetiţă de doar şapte ani a fost găsită înecată la un baraj. O femeie ce asigură paza a descoperit-o pe copilă agonizând. La venirea cadrelor medicale aceasta nu a mai putut fi salvată. La faţa locului au intervenit reprezentanţii Poliţiei şi pompierii. În urma căutărilor efectuate de către pompierii deplasaţi la faţa locului au fost găsite cadavrele celor trei copii. Victimele, trei fetiţe, aveau vârstele de 6, 7 şi respectiv 10 ani.
A început sezonul estival! Perioada în care foarte multe persoane se îneacă
Principala atracţie a verii este reprezentată, fără îndoială, scăldatul în diverse bazine şi lacuri. Conform unor statistici se arată faptul că în această perioadă se întâmplă cele mai multe cazuri de persoane care se îneacă în diverse râuri, lacuri, iazuri. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi explică faptul că trebuie să fim atenţi în alegerea locurilor în care ne scăldam. Specialiştii ne sfătuiesc să evităm locurile care nu reprezintă o siguranţă sanitară şi ne îndeamnă să alegem doar locaţiile omologate pentru acest lucru.
Înecul este un accident extrem de grav provocat de inundarea căilor aeriene cu apă
Există două mecanisme prin care înecul generează moartea: înecul propriu-zis prin submersie și hidrocutarea sau moartea subită la contactul cu apa (fără aspirație de lichid). La acestea se pot adăuga traumatismele grave sub apă sau la suprafața apei (traumatisme craniene, toracice, abdominale etc.); accidentele acute mortale survenite întâmplător în timpul înotului (infarctul miocardic acut, accidentul vascular cerebral, criza epileptică etc.), inhibiția prin panică emotivă.
Șansele de supraviețuire ale victimei unui înec cresc cu cât aceasta este recuperată mai repede din apă și i se acordă ajutorul medical corespunzător. Nu încercați să scoateți victima din apă, dacă nu cunoașteți bine tehnica înotului, pentru că astfel vă puteți pune viața în pericol. Solicitați de urgență ajutor calificat.
După ce victima este scoasă din apă, se plasează pe un plan dur, în poziție orizontală. Persoană poate prezenta leziuni ale coloanei vertebrale, de aceea se fixează cu mâinile capul și gâtul.
Se va examina rapid nivelul de cunoștință. Dacă persoană are respirație și puls, dar este inconștientă, se va plasa în poziție laterală de siguranță, deplasând simultan capul, gâtul şi întreg corpul (nu uitaţi că o persoană scoasă de la înec e posibil să aibă traumată coloana vertebrală).
Dacă persoana este inconștientă, nu are puls şi respiraţie, se vor iniția rapid manevrele de resuscitare cardiorespiratorie efectuând 30 de compresii sternale (mijlocul sternului) şi 2 ventilaţii (se insuflă aer în căile respiratorii subluxând/ridicând mandibula astfel încât aerul să pătrundă în plămâni, nu în stomac). Se vor continua aceste manevre până la sosirea echipajului medical.
În cazul în care sunteți în pericol sau sunteți martor la o situație de înec, apelați de urgență Serviciul 112 și solicitați ajutor calificat.