Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » O persoana din trei s-a ingrasat în timpul izolarii impuse de COVID-19
O persoana din trei s-a ingrasat în timpul izolarii impuse de COVID-19

O persoana din trei s-a ingrasat în timpul izolarii impuse de COVID-19

26 aug. 2020, 09:23,
BZI.ro, în Sanatate

O persoana din trei s-a ingrasat din cauza COVID-19. Aproape o treime dintre oamenii din Irlanda au câștigat greutate în timpul izolarii impuse de COVID-19, potrivit unui studiu efectuat in aceasta tara.

Studiul național a descoperit că multe persoane, în special cele cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, și-au schimbat obiceiurile alimentare și alcoolice mult mai mult decât se așteptau.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii în greutate, o persoană din cinci și-a exprimat îngrijorarea că nu va avea suficienta mâncare în timpul izolarii impuse de COVID-19.

„O proportie semnificativa a raportat consumul mai mare de mancare decat de obicei, mai putine exercitii fizice efectuate si cresterea in greutate”, a spus dr. Eileen Gibney, director adjunct al UCD Institute of Food and Health, potrivit MedicalXpress.

„În mod îngrijorător, restricțiile păreau să afecteze disponibilitatea alimentelor, unele persoane raportând îngrijorări cu privire la obținerea mâncării pe care și-au dorit-o sau că nu au suficientă mâncare în casa”.

O persoana din trei s-a ingrasat din cauza COVID-19

Studiul național COVID-19 Food a fost realizat de Institutul UCD pentru Alimente și Sănătate în colaborare cu Universitatea din Dublin.

Folosind un sondaj exclusiv online, s-au colectat informații cu privire la schimbările în comportamentul consumului alimentelor și băuturilor în rândul adulților din Irlanda în timpul restricțiilor COVID-19.

Grupurile vulnerabile, inclusiv refugiații, salariații cu venituri mici și cei care trăiesc cu handicap sau dependențe au fost, de asemenea, afectate în mod semnificativ de izolare.

„Facturile mai mari ale gospodăriei, pierderea venitului și consumul de mese mai multe la domiciliu, toate au adăugat stres vieții”, a spus dr. Sharleen O’Reilly, UCD School of Agriculture and Food Science.

„Studiul arată că această perioadă relativ scurtă de timp a avut un impact major asupra vieții oamenilor”, a spus dr. Emma Feeney.

Oamenii găteau acasă mult mai mult, dar beau și mai mult alcool, iar interviurile au sugerat că multe gospodării erau sub presiune din cauza ca mai multe persoane locuiau in aceeasi casă, costurile alimentare crescand, au concluzionat autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *