O pasăre extrem de rară și-a găsit refugiul în București, după ce a călătorit mii de kilometri din Siberia pentru a ierna în România. Această pasăre rară, care trăiește de obicei în regiunile nordice, a fost observată recent pe Lacul Morii din București. Ea a ajuns aici din Siberia sau Peninsula Scandinavă, în căutarea unor ape neînghețate în perioada rece.
Cufundarul polar a ajuns pe Lacul Morii Cufundarul polar, o specie rară de pasăre din nordul îndepărtat, a fost observat recent pe Lacul Morii din București. Aceasta a parcurs mii de kilometri din Siberia sau Scandinavia pentru a găsi ape care nu îngheață în sezonul rece, oferindu-i un refugiu pentru a ierna.
O pasăre extrem de rară
Lacul Morii, o oază pentru păsările migratoare În lunile de iarnă, Lacul Morii devine un loc de refugiu pentru numeroase specii de păsări, unele fiind locatare, iar altele migratoare. Printre acestea se numără și cufundarul polar, care poate fi admirat cu ușurință chiar și fără binoclu, fiind o prezență rară în peisajul bucureștean.
”Lacul Morii găzduiește, în această perioadă a anului, păsări venite din locuri îndepărtate. Acestea au zburat mii de kilometri în căutarea apelor care nu îngheață, iar Lacul Morii le oferă un refugiu ideal.
Printre cei mai eleganți vizitatori se numără cufundarii polari, veniți din Peninsula Scandinavă sau Siberia. Pescari excelenți, aceștia pot fi observați cu ușurință, chiar și fără binoclu”, a transmis Rețeaua pentru Natură Urbană pe Facebook, potrivit observatornews.ro.
Tur gratuit de observare a păsărilor Pentru a celebra apariția acestei specii rare, Rețeaua pentru Natură Urbană și Societatea Ornitologică București organizează un tur gratuit de observare a păsărilor. Evenimentul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 8:30, și va dura aproximativ o oră și jumătate.
Oaspete surpriză pe Lacul Morii
Specialiștii de la Societatea Ornitologică București vor fi prezenți pentru a ajuta participanții să identifice nu doar cufundarul polar, ci și alte specii acvatice care își găsesc adăpost pe lac. De asemenea, vizitatorii vor putea observa rațe moțate și stoluri mari de pescăruși râzători.
”Căutând cufundarii polari, este posibil să întâlnim și stoluri mari de pescăruși râzători (Larus ridibundus). Ați vrea să știți cum estimează ornitologii câte păsări sunt într-un stol?
O variantă ar fi să fotografieze păsările și să le numere acasă, dar există și o metodă mai interesantă, despre care vom afla mai multe sâmbătă, 11 ianuarie, de la prietenii noștri de la Sucursala București a Societății Ornitologice Române”, adaugă organizația pe pagina lor oficială de Facebook.