Prima pagină » National » O pană totală de curent a lăsat Sinaia în beznă! Soluție de criză la spital
O pană totală de curent a lăsat Sinaia în beznă! Soluție de criză la spital

O pană totală de curent a lăsat Sinaia în beznă! Soluție de criză la spital

27 ian. 2023, 18:19,
în National

Viscolul a început să facă prăpăd în România. Astfel, întreaga stațiune Sinaia a rămas fără curent electric. Se pare că un copac a căzut pe o linie de înaltă tensiune.

Din păcate, inclusiv spitalui a fost afectat, dar a fost conectat la generatoare.

Vlad Oprea: „Absolut tot orașul a rămas fără curent”

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru Mediafax, că tot orașul, inclusiv Spitalul, a rămas fără curent electric.

„Absolut tot orașul a rămas fără curent. Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica, care nu înțeleg să introducă în subteran cablurile, mai ales de alimentare, astea mari. Primăria, din buget propriu, a introdus în subteran cablurile în zona centrală, la fel avem tot cartierul Furnica, cel mai vechi din oraș, 54 de străzi, introducem în subteran și ei nu vor să ia în primire lucrarea. Pur și simplu nu vor. Uite ce se întâmplă, că asta s-a întâmplat: a căzut un copac pe o linie de înaltă tensiune. (…) Cablurile trebuie să fie în subteran mai ales într-un oraș de munte ca Sinaia. Asta se întâmplă: se pune chiciură pe cabluri, se rup, cad copaci”, a spus primarul Vlad Oprea.

Primarul a spus că nu au fost probleme în privința cu spitalul în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, deoarece au intrat în fucnțiune imediat generatoarele.

Când Sinaia a rămas fără curent, în spitalul orășenesc erau internați 38 de pacienți. Județul Prahova este sub atenționare cod portocaliu de ninsori abundente.

Circulaţie complet blocată pe DN2 Urziceni – Buzău

De asemenea, tot din cauza condițiilor meteo, circulaţia este complet blocată pe DN2 Urziceni – Buzău, din cauza unui tir care a derapat, în zona localităţii Mihăileşti, informează news.ro. Judeţul Buzău se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol până duminică dimineaţă.

De asemenea, din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse (10 – 15 m), CNAIR si Poliţia Rutieră au decis, începând cu ora 16:00, restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 2C (km 0+000 – km 48+000) între localitatăţile Costeşti – Smeeni – Padina.

Din acelaşi motiv, CNAIR si Poliţia Rutieră au decis, începând cu ora 15:30, restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN22 (km 2+800 – km 30+000), între localitatea Valea Râmnicului şi Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *