Prima pagină » Titlurile zilei » O pacientă în vârstă de 65 de ani a fost mutilată de un medic de la Spitalul Militar Iași! Femeia cere daune morale în valoare de 500.000 de euro: „Și-a bătut joc de mine” – EXCLUSIV

O pacientă în vârstă de 65 de ani a fost mutilată de un medic de la Spitalul Militar Iași! Femeia cere daune morale în valoare de 500.000 de euro: „Și-a bătut joc de mine” – EXCLUSIV

17 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Valerica T., o pacientă în vârstă de 65 de ani, din Bacău, susține că a fost mutilată de un medic de la Spitalul Militar Iași. Din cauza intervenției chirurgicale efectuate de lt. col. (r) dr. Constantin Andron, femeia a avut, timp de cinci ani, dureri greu de suportat, având nevoie de un transplant de cornee, care a fost efectuat în data de 22 aprilie 2024, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Valerica T. cere, acum, daune morale de 500.000 de euro.

A crezut că este șansa vieții sale, dar avea să cadă în plasa unui escroc: „Mi-a arătat poze cu o bătrână pe care a făcut-o acest medic să vadă”

Valerica T. a cunoscut pe Facebook un bărbat, Ioan Pavel, care s-a prezentat ca fiind colonel inginer și i-a precizat că îl cunoaște pe lt. col. (r) dr. Constantin Andron, medic primar oftalmolog în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi. Deși Valerica T. plănuia să se opereze la Spitalul Județean de Urgență Bacău, Ioan Pavel a convins-o să efectueze intervenția la Iași, lucru care s-a și întâmplat în data de 15.01.2019.

„Eu l-am cunoscut pe Pavel Ioan pe internet, el mi-a cerut prietenia. Eu tot postam că am fost la fiica mea în Australia, iar el a crezut că am foarte mulți bani. El e din Roman și s-a recomandat ca fiind colonel inginer. Am vorbit prin mesaje, el avea poze în uniformă militară și asta m-a făcut să am încredere în el, deoarece și eu am un frate militar. Eu i-am zis că trebuie să merg la spital, la Bacău, să mă operez la ochiul stâng, la care el a spus: «Nu te las să mergi la Bacău, te duc la un medic cu mâini de aur, la Iași, la Spitalul Militar». Mi-a arătat el poze cu o bătrână pe care a zis că a făcut-o acest medic să vadă, iar apoi ea i-a pupat mâinile și ar fi căzut în genunchi să-i mulțumească. Mă întrebam cum am avut eu norocul să găsesc așa un medic și să mă operez la Spitalul Militar. M-am hotărât să mă operez la Iași, am și renunțat la programarea de la spitalul din Bacău. Am toate actele care dovedesc că eu aveam probleme doar la ochiul stâng, la dreptul nu aveam nimic. Domnul Pavel Ioan a discutat cu domnul doctor Andron, iar prima dată am fost operată la ochiul stâng. Când m-am prezentat domnului doctor, i-am zis că vin din partea colonelului inginer Pavel Ioan, iar domnul doctor a înțeles imediat. A văzut ce am la ochi. Eu știam de la mama mea, Elisabeta T., că se plătește cristalinul artificial și stabilisem cu Pavel Ioan cât trebuie să-i dau doctorului, mi-a zis să-i dau 1.300 de lei pentru cristalin și 200 de lei pentru el, că îi ajunge. După consultație, am vrut să-i dau 1.500 de lei. Dr. Constantin Andron mi-a zis: «1.300 de lei costă doar cristalinul». Atunci m-am gândit să-i mai dau ceva, să mă opereze bine și i-am mai dat 500 de lei. Mi-a făcut imediat internare, fără nicio analiză, fără să-mi facă dilatarea ochiului. El m-a și băgat în operație, am rămas șocată, norocul meu e că văd 80 la sută cu ochiul stâng”, a declarat Valerica T.

Valerica T. susține că a fost mutilată de un medic de la Spitalul Militar Iași

După intervenția chirurgicală din data de 15.01.2019, Valerica T. a rămas internată în spital până pe 20 ianuarie 2019, timp în care a menținut în permanență legătura cu Ioan Pavel. Acesta a convins-o pe femeie să se opereze și la ochiul drept, astfel încât să nu mai fie nevoită să poarte ochelari. Dacă prima operație a fost reușită, intervenția chirurgicală din data de 12.02.2019 a fost un adevărat eșec, Valerica T. fiind mutilată de lt. col. (r) dr. Constantin Andron.

„Cât am stat internată la Spitalul Militar, Ioan Pavel mi-a zis să mă operez și la ochiul drept, ca să nu mai fiu nevoită să port ochelari. Pe mine mă deranjau ochelarii iarna, pentru că abureau și am zis că e vorba de o operație inovatoare, auzisem la fiica mea că unele persoane se operează ca să nu mai poarte ochelari sau lentile și am zis că poate se practică și în România. Ioan Pavel mi-a spus să o operez și pe mama mea tot la medicul Constantin Andron. Ioan Pavel mai venea și pe la mine pe acasă, îmi controla prin dulapuri și pleca cu sacoșele pline. El se autoinvita la mine. După ce am fost operată la primul ochi, avea și tupeu, zicea că mi-a redat vederea. Ioan Pavel mi-a arătat în telefon un mesaj de la Constantin Andron, cu toate costurile operației. El în acte mi-a zis că mi-a pus cristalin la ochiul drept, dar, de fapt, mi-a pus o lentilă. Din momentul acela am avut în permanență probleme la ochiul drept. La scurt timp, am fost la dr. Viorel Grigoraș, la Bacău, mi-a decupat lentila. Aveam dureri foarte mari. Lentila aceea mă strângea și tot îi ziceam domnului doctor că nu mai suport. Imediat după operație am avut infecție, după ce mi-a fost decupată lentila am avut inflamație, care se ducea spre cornee, aveam tot ochiul roșu. Din cauza asta mi-a fost afectată corneea. Nu mai vedeam aproape deloc cu ochiul drept, vedeam tot în ceață. Am povestit tuturor ce mi-a făcut lt. col. (r) dr. Constantin Andron, iar ei ziceau că m-a mutilat pentru bani și că este un escroc. Tot Bacăul știe ce am pățit. În cele din urmă, dr. Viorel Grigoraș mi-a zis că am nevoie de transplant de cornee. Am zis totuși să mai cer o părere și am mers și la dr. Dana Călțaru, șefa Secției de Oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, care m-a întrebat de ce nu merg din nou la medicul Constantin Andron, iar așa m-am hotărât să-mi depun dosarul pentru transplantul de cornee”, a explicat Valerica T.

În același an, femeia a depus plângere la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău. În cuprinsul denunțului formulat se arată că, în perioada ianuarie-martie 2019, atât Valerica T., cât și mama acesteia, Elisabeta T., au fost supuse unor intervenții chirurgicale în cadrul Spitalului Militar Iași, efectuate de medicul oftalmolog Constantin Andron la recomandarea numitului Ioan Pavel. Pentru realizarea operațiilor, la solicitarea medicului Constantin Andron, dar și a lui Ioan Pavel, Valerica T. a remis, în total, suma de 5.300 de lei medicului Constantin Andron, atât în mod direct, cât și prin intermediul lui Ioan Pavel.

Femeia susține că nu este singura persoană care a avut de suferit din cauza medicului Constantin Andron

Valerica T. susține că a și fost umilită de lt. col. (r) dr. Constantin Andron. Medicul nu doar că i-ar fi distrus ochiul drept, ci s-a comportat cu ea foarte urât.

„Nu am vrut să mai merg la dr. Constantin Andron, ce să mai caut la el, dacă și-a bătut joc de mine. Când am fost la control la el împreună cu mama mea, după a doua operație, el îmi vorbea de sus. Îi ziceam că simt că am o pată pe ochi, iar el: «Mi-ai zis și data trecută». Făcea glume fără rost. Noi deja nu mai suportam, voia să ieșim din cabinet, iar el tot venea spre noi, că aveam hainele la intrare, credea că-i mai dăm ceva bani. Nu am mai suportat și am plecat, iar când m-am uitat în urmă, el râdea. M-am enervat când am văzut așa ceva și l-am sunat pe Ioan Pavel și i-am zis direct: «Constantin Andron și-a bătut joc, m-a lăsat oarbă». La care el: «Nu ați înțeles jocul de cuvinte, domnul doctor mai voia bani». Ne-am certat vreo oră, iar apoi nu am mai vorbit cu el, și-a șters contul de Facebook, a dispărut. Ioan Pavel era un om de legătură, avea relații în tot spitalul, eu am fost victima unor escroci”, a mărturisit Valerica T.

Femeia susține că nu este singura victimă a medicului Constantin Andron.

„Știu o doamnă, Milica Chiriac, care a fost și ea orbită de acest medic, ulterior a și murit. Când am mers la Spitalul «Sf. Spiridon», pentru transplant de cornee, mai era o pacientă care nu a fost compatibilă, deoarece avea mai multe probleme medicale. Mi-a zis că tot de medicul Constantin Andron era operată și ea. I-am zis că eu i-am făcut plângere la Parchet, iar ea mi-a răspuns: «Ați salvat multă lume». Cât așteptam pentru consultație, mai era o pacientă care se plângea că îi lăcrimează ochii mereu, am întrebat cine a operat-, și tot despre Constantin Andron era vorba”, a mai declarat pacienta.

Femeia și-a recăpătat vederea datorită medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Timp de cinci ani, Valerica T. a îndurat chinuri groaznice, iar din cauza durerii, în timpul iernii, nici nu putea să iasă din casă. În data de 22 aprilie 2024, a fost operată la Clinica de Oftalmologie a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Valerica T. a fost impresionată încă de la prima interacțiune de empatia și profesionalismul medicului Nicoleta Anton, având doar cuvinte de laudă la adresa întregului personal din cadrul unității medicale.

„Când am ajuns la Spitalul «Sf. Spiridon», aveam inima strânsă, am zis că iar mă iau toți la întrebări. Pentru doamna doctor Nicoleta Anton singura preocupare a fost să mă trateze, este un medic care chiar își dedică viața pacienților. Este foarte sociabilă, foarte empatică, face glume, iar dacă nu înțelegi din prima ce spune, îți explică și de cinci ori. Dânsa mi-a explicat că la mine corneea era afectată cronic, iar din această cauză elimina o enzimă, iar așa apăreau durerile mele insuportabile. În acești ani, în care am așteptat transplantul, am prins curaj, iar asta i se datorează medicilor de la Spitalul «Sf. Spiridon». Am primit transplantul în data de 22 aprilie 2024, acum mă simt foarte bine, doamna doctor Nicoleta Anton mă tratează cu foarte mare atenție. A zis încă de la bun început că orice se întâmplă, să o contactez, eu așa ceva n-am mai întâlnit. După operație, doamna doctor m-a sunat acasă să vadă cum mă simt, este direct interesată de starea pacienților. În schimb, dr. Constantin Andron vorbea foarte arogant și răspundea numai la mișto. Este o mare diferență între Spitalul «Sf. Spiridon» și Spitalul Militar. La Spitalul «Sf. Spiridon», toată lumea e drăguță, e amabilă, de la cel mai important medic până la infirmiere”, a povestit femeia.

Reporterii BZI l-au contactat pe lt. col. (r) dr. Constantin Andron telefonic, acesta refuzând să discute, iar apoi l-au căutat și la spital, dar accesul în unitatea medicală nu a fost posibil.

Pacienta mutilată de un medic de la Spitalul Militar Iași își dorește ca niciun bolnav să nu mai treacă prin chinurile și umilințele pe care le-a suportat ea.

Comentarii
  • Mugurel Spăguță

    La spitalul militar nu se primește șpagă, doar mici atenții!! Aici se fac cele mai mari combinații la comisia de pensionare, aici te fac orb,surd,etc, dacă vrei să te pensionezi militar și invers dacă vrei să te angajezi!!

  • A avut încredere ca e militar, ce te poți aștepta de la niște bețivani, dezaxati psihic
    Mai bine se opera de prima data la spiridon și termina tarasenia

  • Codruta, mai avem si noi obiectivitate? Laude peste laude la adresa Spitalului Spiridon

  • este a doua sau a treia oara cand publicati acest articol.

  • Ati luat puncgtul de vedere al doctorului respectiv de la Spit. Militar sa vedeti ce spune? Un articol foarte enervant si plictisitor cat o brosura de citit. Cam multe lacune in ce a chisat logoreic acea femei cu firul in patru

  • cu datul spagii am ratat ocazia

    Ce spaga?am dus-o pe soacra la Spitalul Militar Iasi si m-a dat afara doctorul cand am vrut sa-i dau spaga.

  • Articol de doi lei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024