Prima pagină » Local » O nouă zi plină de controale la Iași! Polițiștii au verificat atent mai multe zone din județ
O nouă zi plină de controale la Iași! Polițiștii au verificat atent mai multe zone din județ

O nouă zi plină de controale la Iași! Polițiștii au verificat atent mai multe zone din județ

22 aug. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii au desfășurat acțiuni de control pe raza județului Iași. Oamenii legii au verificat mai multe persoane și au împărțit sancțiuni

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 159 de evenimente, dintre care 147 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor au fost sesizate 13 infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 264 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 145.290 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 35 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. De exemplu, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și  Secţiilor de Poliție Rurală arondate au organizat şi desfășurat o acțiune în municipiul Pașcani, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, prevenirea actelor de violenţă, a faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum si pentru verificarea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. Au fost vizate de acțiune 7 zone, au fost controlate 10 unități de alimentație publică, au fost legitimate 88 de persoane și verificate 56 de autovehicule. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 24 la O.U.G. nr. 195/2002, 9 la Legea nr. 61/1991, iar una la O.U.G. nr. 34/2008.

Valoarea totală a acestora este de 5.130 de lei. Spre exemplu, a fost depistat, pe raza comunei Moțca, un bărbat care conducea un auto având inspecția tehnică periodică expirată din data de 04.08.2023. Acesta a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 580 de lei și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Polițiștii au verificat atent mai multe zone din județ

Acțiuni au fost organizate și la Târgu Frumos. Așadar, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos au organizat și desfășurat o acțiune pe raza orașului, pentru menținerea unui climat optim de ordine şi siguranță publică, prevenirea actelor de violență, a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost vizate de acțiune 7 zone, au fost controlate 4 unități de alimentație publică și au fost legitimate 116 persoane. De asemenea, au fost verificate 84 de autovehicule și au fost efectuate 61 de testări alcoolscopice. Au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 10 la O.U.G. nr. 195/2002, 7 la Legea nr. 61/1991, 2 la O.U.G. nr. 34/2008, 11 pentru viteză, 4 pentru centură, iar restul pentru alte abateri. Valoarea totală a acestora este de 24.670 de lei.

Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză și unul pentru alcool. Spre exemplu, a fost depistat, pe raza localității Mădârjești, un bărbat care conducea un auto, deși ar fi fost sub influența alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, și i-a fost reținut permisul de conducere.

Polițiștii au verificat atent mai multe zone din județ și o vor mai face și în perioada următoare.

Comentarii
  • Între timp, la rond Agronomie, bombardierii fac drifturi toată noaptea. Fara să-i deranjeze vreun polițist. Sunt plecați cu treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *