Prima pagină » Local » O nouă zi, noi controale în trafic! Polițiștii au reținut 11 permise de conducere doar în municipiul Iași
O nouă zi, noi controale în trafic! Polițiștii au reținut 11 permise de conducere doar în municipiul Iași

O nouă zi, noi controale în trafic! Polițiștii au reținut 11 permise de conducere doar în municipiul Iași

04 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii din Iași au intervenit la zeci de incidente într-o singură zi. Mai mulți șoferi au rămas fără permisul de conducere. Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare. Cei prinși pe picior greșit au de dat explicații

Într-o singură zi, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 340 de fapte contravenționale. La data de 2 iulie a.c., polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, au intervenit la 94 de evenimente, dintre care 86 au fost sesizate de către cetățeni prin 112. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 349 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 182.926 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 28 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a circula 4 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a 4 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Polițiștii au reținut 11 permise de conducere

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pe raza de competență, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul nerespectării priorității de trecere pietonilor. Astfel, au fost efectuate 38 de testări alcoolscopice și au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru abateri pietoni, iar 36 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere pentru neacordare prioritate pietoni. De exemplu, un bărbat în vârstă de 47 ani, din jud. Botoșani, a condus auto pe strada Elena Doamna din mun. Iași, iar la trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pieton. Acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG nr.195/2002, și s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Dosare penale pe bandă rulantă

Zilele trecute, polițiștii au deschis dosare pe bandă rulantă.

„La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit un autoturism, ce se deplasa pe DJ28A, condus de un bărbat de 51 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta ar avea dreptul de a conduce suspendat în perioada 23.05-18.11.2024. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Tot un bărbat de 51 de ani a fost prins de polițiști beat la Rediu. Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza DJ 282, dinspre Iepureni către Rediu. Întrucât șoferul, un bărbat de 51 de ani, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Polițiștii au reținut 11 permise de conducere într-o singură zi, iar acțiunile vor continua.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024