Prima pagină » Local » O nouă zi de proteste la Opera Naţională din Iaşi. Managerul Beatrice Rancea nu vrea să îşi dea demisia de onoare – VIDEO
O nouă zi de proteste la Opera Naţională din Iaşi. Managerul Beatrice Rancea nu vrea să îşi dea demisia de onoare - VIDEO

O nouă zi de proteste la Opera Naţională din Iaşi. Managerul Beatrice Rancea nu vrea să îşi dea demisia de onoare – VIDEO

28 oct. 2020, 10:44,
BZI.ro, în Local

O nouă zi de proteste la Opera Naţională Iaşi, asta în condiţiile în care managerul instituţiei de cultură, Beatrice Rancea se agaţa de scaun şi nu doreşte să îşi dea demisia de onoare.

Cei care protestează au anunţat la începutul lunii octombrie că vor protesta în fiecare zi, de pe 5 octombrie până pe 30 octombrie 2020.

Protestele angajaţilor de la Opera Naţională Iaşi nu au rămas fără ecou

Protestele angajaţilor de la Opera Naţională Iaşi nu au rămas fără ecou. Ministrul Culturii a anunţat, în urmă cu o săptămână ca va trimite corpul de control la Opera Naţională. Beatrice Rancea nu vrea să îşi dea demisia de onoare, iar acest lucru este de neînţeles de către protestatari:

” (…)Eu nu ştiu, de ce se ţine aşa de tare cu dinţii de această funcţie? Lucrurile vor fi clare, nu cred că tot ce s-a întâmplat va putea fi şters cu buretele şi să se uite. Să se spună că doar au fost câţiva nebuni la Iaşi care aveau nişte probleme persoane. Aceste probleme sunt doar vârful iceberg-ului care au fost subliniate în corpul de control. Foarte mulţi şi-au dat demisia, au plecat. Sunt dovezi, nimeni nu poate spune că este foarte bine că au fost daţi oameni afară. Noi afirmăm lucruri dovedite, dansa foloseşte numai afirmaţii proprii nesusţinute fără o dovadă. Daţi-vă demisia doamna Rancea. Nu se mai poate, noi avem de susţinut spectacole. Suntem aici pe scări, dar ne şi facem treaba. Colegii noştri vor merge la repetiţii, chiar de plouă. Cerem dreptate”, a spus Marius Aftaragaci.

Marius Aftaragaci consideră că abuzurile trebuie să fie oprite

În fata Operei Naţionale din Iaşi, Marius Aftaragaci, lansează un apel prin care explica faptul că Beatrice Rancea a făcut multe abuzuri, iar acest lucru trebuie să înceteze. Beatrice Rancea, conform protestatarilor, l-a hartuit pe Dan Beregoi timp de 9 ani

Astăzi o să incept cu o propunere prin reorganizarea făcută de Beatrice Rancea. Un balerin în vârstă de 52 de ani s-a văzut obligat să semneze un document şi din maestru de balet a devenit un balerin, asta pentru ca să nu rămână pe stradă. De la Dan Beregoi am avut o propunere, după ce vă daţi demisia, noi ducem lipsă de balerini. Am înţeles că vârsta nu e un impediment şi puteţi să încercaţi un post de balerin la noi în instituţie.

Dan Beregoi, amintesc pentru cine nu ştie, a avut un proces câştigat recent. De 9 ani de zile este hărţuit. A fost maestru de balet, a fost solist, acum a fost nevoit să semneze un contract de balerin. Printre abuzuri enumeram pe Raluca Zaharia care a fost nevoită să lucreze în altă parte deşi a realizat performanţe în instituţie, doamna s-a lautat cu ea. Deodată a considerat că nu era legal ocuparea posturilor. Sunt foarte multe abuzuri. a completat Marius Aftaragaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *