Prima pagină » Eveniment-Social » O nouă zi de protest la Opera Națională Română Iași – VIDEO
O nouă zi de protest la Opera Națională Română Iași - VIDEO

O nouă zi de protest la Opera Națională Română Iași – VIDEO

23 oct. 2020, 12:53,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Vineri, 23 octombrie 2020, de la ora 09.00 până la ora 11.00, în fața sediului ONRI, a avut loc o nouă zi de proteste. Zecile de persoane scandează zilnic demisia managerului instituției de cultură, Beatrice Rancea, pentru abuzurile făcute angajaților Operei Naționale Române din Iași.

Liderul Marius Aftaragaci susține că un nou abuz a fost comis, acela că de mai bine de două săptămâni artiștii nu au activitate, ci se află în studiu individual. Astfel, cum alte instituții de cultură din Iași și din România, au programat repertoriul și distribuția din timpul stării de urgență, ONRI a improvizat pe ultima sută de metri.

Angajații cer demisia managerului pentru managementul defectuos pe care-l are, ea nefiind în Iași.

„Suntem tot pe treptele Teatrului Naţional Iaşi. Vreau să vă aduc în atenţie un alt abuz. Noi nu avem activitate de două săptămâni, suntem în studiu individual. Alte instituţii şi-au făcut programul din timpul stării de urgenţă, având timp la dispoziţie să adapteze repertoriul şi distribuţia. La noi, managerul nu s-a ocupat. Am început cu improvizaţii. Alte instituţii din Iaşi şi-au adaptat programul ca să avem activitate. Beatrice Rancea nu este în Iaşi, cu ce se ocupă dacă nu manageriază activitatea ONRI? Acesta este un abuz şi un management prost. Susţinătorii care afirmă în locul ei că este foarte bine la ONRI, alţii au cumuluri de funcţii prin numire, secretar muzical fără studii. Cerem demisia domna! Nu se mai poate, o instituţie de cultură nu se conduce în felul acesta. Ne vedem şi mâine de la ora 09.00. Sperăm că dreptatea să se facă cât mai repede”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului angajaților nemulțumiți de abuzurile managerului Beatrice Rancea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *