Recent, casele de brokeraj au raportat o nouă tentativă de fraudă care vizează investitorii de la Bursa de Valori București.În prezent, tentativele de fraudă se concentrează asupra instrumentelor Fidelis.
O nouă tentativă de fraudă printre investitorii la bursă
Așadar, casele de brokeraj au raportat o nouă tentativă de fraudă, iar clienții sun avertizați să fie precauți și să nu răspundă la solicitări legate de accesul la telefonul mobil sau de partajarea contului IBAN.
În prezent, încercările de fraudă se concentrează asupra instrumentelor Fidelis. Persoana contactată este informată că, în cazul în care nu oferă acces la telefonul sau calculatorul său, va risca să piardă titlurile de stat Fidelis. Un lucru total neadevărat.
Mai jos se află un email trimis vineri seară de către Tradeville către cei aproximativ 100.000 de clienți.
„Dorim să vă informăm despre o tentativă de phishing interceptată luni, 6 ianuarie 2025, care ilustrează modul în care persoane necunoscute încearcă să fraudeze clienţi, folosind identitatea BVB.
Aceştia contactează telefonic sau prin mesaje investitori şi solicită instalarea unei aplicaţii sau acordarea accesului la dispozitiv, folosind diferite pretexte, cum ar fi valorificarea cupoanelor Fidelis. Deseori, fraudatorii se deghizează în persoane reale, utilizând ilegal numele sau fotografii ale unor persoane recunoscute în piaţa de capital, pentru care există un profil public”.
La ce trebuie să fiți foarte vigilenți
În primul rând, TradeVille și Bursa de Valori București nu vor solicita niciodată instalarea de aplicații prin intermediul mesajelor sau apelurilor nesolicitate. Nu oferiți acces la ecranul sau dispozitivul dumneavoastră persoanelor pe care nu le cunoașteți.
Folosirea unui nume real sau a unor sume exacte (în acest caz, aproximativ 4400 RON) nu reprezintă o garanţie a autenticităţii mesajului. Nu vă lăsaţi vigilenţa înşelată de detalii inventate doar pentru ca mesajul să pară mai convingător. Dacă sunteţi contactat în acest mod, închideţi imediat apelul şi informaţi-ne. Rămâneţi informat”, searată în comunicat.
Cum să vă protejați împotriva fraudelor
Verificați întotdeauna că orice comunicare provine de la domeniul oficial „@tradeville.ro”. Puteți face acest lucru trecând cu mouse-ul peste adresa expeditorului sau răspunzând la email fără a apăsa pe „send”. Vă recomandăm să citiți cu atenție adresa expeditorului de fiecare dată.
TradeVille nu furnizează recomandări nesolicitate; Nu oferim sfaturi de investiții și nu vom încerca niciodată să vă convingem cu privire la oportunitatea unei anumite investiții.
Nu vă vom solicita niciodată parola. Informațiile bancare sau alte date sensibile vor fi solicitate exclusiv prin canalele oficiale de comunicare.
Evitați să efectuați plăți către conturi bancare pe care nu le cunoașteți. Înainte de a realiza orice tranzacție financiară pe contul dumneavoastră, asigurați-vă că verificați conturile bancare pe acest site.